Life&style

Sedam namirnica koje ovo ljeto možete iskoristiti za ljepši izgled

Osim zelenog čaja ili naranče za koje znamo da su jako zdravi, čak i tjestenina, riža ili kruh mogu osigurati ljepši izgled... Provjerite kako!

1. Zeleni čaj

Ovaj napitak ubrzava metabolizam, blokira apsorpciju masnoće i olakšava regulaciju razine šećera u krvi, što poboljšava opće zdravlje i ubrzava redukciju tjelesne težine. On sadrži teobromin, tvar koja stimulira odstranjivanje zaliha masnoća iz tijela, baš kao i kofein (koji je također u sastavu zelenog čaja). Konzumirajte tri do pet šalica ovog čaja tijekom dana.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

 2. Tjestenina, riža, kruh, peciva i žitarice koje sadrže cijelo zrno različitih žitarica mogu ubrzati gubitak težine, jer su odličan izvor energije koja se sporo oslobađa, što osigurava duži osjećaj sitosti. Također, integralne žitarice sadrže dosta antioksidansa, koji neutraliziraju djelovanje toksina, uzročnika celulita, tako što pomažu organizmu da ih se oslobodi. Da biste postigli ovaj učinak, jedite bar jednu porciju dnevno.

3. Brokula

Za razliku od drugih vrsta namirnica, u sastavu brokule je alfalipoinska kiselina, koja sprječava stvrdnjavanje kolagena u tijelu, što uzrokuje pojavu celulita. Uključite trili četiri porcije brokule (kuhane na pari) u svoj tjedni jelovnik.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

4. Naranče

Osim što su pune vitamina C, sadrže metoksilatne bioflavonoide, koji pospješuju cirkulaciju i reguliraju stanični disbalans, koji može izazvati pojavu celulita.

5. Ljute papričice

Osim što ubrzavaju metabolizam, ljute papričice (posebno chili)stimuliraju cirkulaciju. Ljuti začini općenito zagrijavaju tijelo, što ubrzava protok krvi kroz organizam.

6. Rajčica

Također je bogata likopenom,kao i vitaminom C, što pomaže u održavanju zategnutosti kože i poboljšanju produkcije kolagena.

7. Marelice

Osim visokog sadržaja biljnih vlakana, marelice su bogate vitaminom A i C, kao i likopenom. Suhe marelice, s malo badema, odlična su užina između obroka.

Photo: asos

Komentari 0