Life&style

Šećer, limun i čokolada: Tri "slatka" pilinga za najmekšu kožu

Ova tri sastojka, koje već imate kod kuće, možete iskoristiti i kao odlične beauty proizvode

S našim receptima pretvorit ćete kupaonicu u mali spa wellness, a piling za tijelo će odstraniti odumrle stanice i na taj način očistit vašu kožu, koja će ponovno biti sjajna i mekana.

Šećerni piling

Recept je vrlo jednostavan. U malu posudicu dodajte kristalni šećer i pomiješajte ga s maslinovim uljem. Ispod tuša ga kružnim pokretima umasirajte po koži i jednostavno ga isperite vodom. Vaša koža je nakon toga nježna, a maslinovo ulje je dodatno hrani, tako da vam nakon tuširanja nije potrebno mlijeko ili losion za tijelo.

Odlična opcija je i mješavina smeđeg šećera i meda. Smeđi šećer je grublji od bijelog kristalnog šećera i potpuno će očistiti vašu kožu, a med će je učiniti mekanom, nježnom i prije svega mirišljavom.

Šećer možete koristiti i za piling lica. Pomiješajte vrhnje, med i šećer u ravnomjernu smjesu is njim očistite lice. Šećer će odstraniti mrtve stanice i potaknuti krvotok, a med će regenerirati kožu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Egzotični piling

Za egzotičniji doživljaj napravite mješavinu od smeđeg šećera, ekstrakta vanilije i ekstrakta limuna. Ovaj piling, ili bolje rečeno mirišljavi doživljaj, probudit vaša osjetila, a odličan je za kožu. Smeđi šećer je bogat vitaminima i mineralima, a osim što čisti kožu od odumrlih stanica, on je i hrani. Ekstrakti vanilije učiniće kožu mirišljavom, a limun će dodatno probuditi čula i nahraniti vitaminima kožu.

Čokoladni piling

Obožavate čokoladu, a njezin miris je za vas pravi mirisni doživljaj. Onda imamo pravu stvar za vas - čokoladni piling s eteričnim uljima. Jednostavno pomiješajte kakao ili istopite čokoladu s eteričnim uljima. Dodajte kristal šećer ili izmrvite par lješnjaka. Namažite se time i isperite. Koža će nakon takvog kraljevskog tretmana biti meka i nježna a mirisaće kao čokolada.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0