Life&style

Saznajte kako do zdrave i njegovane kose uz tri koraka njege

Ovoga srpnja u dm-u vas čeka posebna ponuda proizvoda za njegu kose

Zdrava i njegovana kosa može biti vaš najbolji modni dodatak, ali kako biste to postigli, potrebno je posvetiti joj posebnu pažnju. Želite li ostaviti uredan i njegovan dojam na svoju okolinu, vaš modni izričaj zaokružit će sjajne i zdrave vlasi uz frizuru koja odgovara vašem stilu, osobnosti i obliku lica.

Učestalo tretiranje kose kemijskim sredstvima i toplinom iz sušila i pegli za kosu često je čini lomljivom, suhom i oštećenom. Tijekom ljeta kosa je još više izložena različitim utjecajima koji je isušuju i oštećuju – od morske soli i UV zračenja pa sve do vjetra i suhog zraka u klimatiziranim prostorima. Zato se moramo pobrinuti da je redovito njegujemo korištenjem preparata koji će je očuvati. Važno je na vrijeme početi s prevencijom kako u konačnici ne bismo morali sanirati oštećenu kosu šišanjem. Zato hidratizirajte i njegujte kosu redovitom upotrebom hranjivih regeneratora i maski, izbjegavajte tretmane visokim temperaturama, obogatite prehranu omega 3-6-9 masnim kiselinama i obavezno ošišajte ispucane vrhove prije odlaska na more jer će u suprotnome vaše vlasi još više pucati. Sve što vam treba za njegu kose, možete pronaći u dm prodavaonicama, a tijekom srpnja dm vam je pripremio posebnu ponudu u sklopu koje za tri kupljena proizvoda za njegu kose iz iste linije Gliss, Botanic Therapy ili Pantene styling, najjeftiniji dobivate gratis.

Kako bismo vam olakšali izbor proizvoda koje ćete kupiti u dm-u, u nastavku donosimo tri glavna koraka njege za zdravu kosu:

1. Odaberite prikladan šampon

Važno je krenuti od zdravog vlasišta. Zato treba birati šampone provjerene kvalitete, namijenjene vašem tipu kose i kože. Svaki šampon treba dobro isprati kako bi se izbjeglo nakupljanje proizvoda radi čega kosa može izgledati beživotno.

 | Autor: 2. Hidratizacija kose

Nikada ne preskačite regenerator koji aktivnim sastojcima hidratizira i njeguje kosu. Regenerator će ojačati prirodni zaštitni sloj kose i zagladiti kutikulu. Zadržat će vlagu koja poboljšava fleksibilnost i elastičnost kose.

 | Autor:

3. Dubinska njega barem jednom tjedno

I njegujuće maske trebaju biti učestali dio vaše beauty rutine. Ovaj završni detalj nagradit će vas sjajnom i dubinski nahranjenom kosom. Bez obzira na to koji tip kose imate, ovaj korak njege važan je dio tjedne rutine. Maske su bogate sastojcima koji prodiru duboko u vlasi i hidratiziraju ih dugotrajno. Djelovanje maske za kosu možete pojačati tako da kosu omotate ručnikom i kratko osušite toplim zrakom.

 | Autor:

Za postizanje maksimalnog učinka preporučuje se koristiti tretmane iz iste linije proizvoda za njegu kose jer oni uobičajeno sadrže sastojke koji se međusobno nadopunjuju i potiču. Zato iskoriste priliku i svratite u dm gdje vas tijekom srpnja čeka odlična ponuda u sklopu koje će vam dm za tri kupljena proizvoda za njegu kose Gliss, Botanic Therapy ili Pantene styling, onaj s najnižom cijenom pokloniti.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj i Facebook stranici.

Photo: None

Komentari 0