Life&style

Savršen dan za prijateljice: U Stubičkim toplicama smo uživale kao kraljice, evo što nas je oduševilo!

  • Odlučile smo posjetiti Stubičke Toplice, a plan je uključivao šetnju prirodom, opuštanje u spa zoni hotela Matija Gubec i ručak ili večeru u nekom od restorana
  • Oduševilo nas je što hotel ima dva velika bazena, unutarnji i vanjski, s termalnom vodom čiju kvalitetu uspoređuju s termalnom vodom poznatih toplica Karlovy Vari
  • Nakon plivanja išle smo na medicinsku masažu, a na izboru su bile i neke poput Par Excellance koja objedinjava čak četiri vrste masažnih tehnika, Hot stone masaža, masaža kamenjem žada...

Nas dvije dugogodišnje kolegice i suradnice odlučili smo jedan radni tjedan započeti sasvim drugačije nego inače te smo se u tmurni ponedjeljak zaputile u Zagorje s namjerom da se opustimo, zbližimo i dobijemo novu injekciju nadahnuća za nove projekte koji su pred nama. Odlučile smo posjetiti Stubičke Toplice, a plan je uključivao šetnju prirodom, opuštanje u spa zoni hotela Matija Gubec i ručak ili večeru u nekom od restorana koji nam se nađu na putu po povratku u Zagreb.

 | Autor: miss7 miss7

Činjenica je da se u Zagorju može u jednom danu napraviti i puno više, posjetiti neki od muzeja, dvoraca ili uživati u nekoj od šarmantnih gostionica i konzumirati sve popularnija zagorska vina i ukusne tradicionalne zalogaje, ali smo zaključile da bi to bilo preambiciozno te smo se držali prvog plana.

Od Zagreba do Stubičkih toplica trebalo nam je oko 50 minuta,mogle smo stići i prije da nismo krenule iz grada dok traje jutarnja gužva na cestama, ali nije nam se žurilo pa nije ni važno. Od šetnje nismo htjele odustati unatoč prohladnom sivom danu. Cilj nam je bila kapela Svete Katarine koja se nalazi na povijesno-memorijalnom lokalitetu, brdu Kapelščaku, gdje se odvijala završna bitka Seljačke bune 1573. godine.

 | Autor: miss7 miss7

Osim povijesnog značenja tu lokaciju smo odabrale i zato što se s brda pruža divan pogled na okolicu u kojoj su zaselci, vinogradi, klijeti, livade i šumarci. Prema predaji na brdu Kapelščaku uhvaćen je i vođa pobunjenih seljaka Matija Gubec. Otišli smo i do crkve sv. Jurja u Gornjoj Stubici  gdje se nalazi više od 400 godina stara Gupčeva lipa  koja je dosegla visinu od 9 m, a deblo joj je opsega  4,70 m te je zbog svoje starosti i veličine prirodna rijetkost. Gupčeva Lipa stavljena je pod zaštitu države i zaštićeni je spomenik kulture. Već pomalo promrzle, ali odlučne da ćemo i dalje svoj izlet obilježavati uspomenom na vođu pobunjenih seljaka, zaputili smo se prema hotelu Matija Gubec.

 | Autor: miss7 miss7

Tamo nas je dočekala ljubazna recepcionerka Tatjana koja nas je provela kroz hotelsku spa zonu i pokazala nam kakve nas divote očekuju. Hotel ima dva velika bazena, unutarnji i vanjski s termalnom vodom čiju kvalitetu uspoređuju s termalnom vodom poznatih toplica Karlovy Vari. Na izvoru je temperatura vode od 46 do 63 stupnja Celzijevih, a pokazalo se da pogoduje liječenju raznih povreda, upala mišića, reumatizma.

 | Autor: miss7 miss7

Spa tretman smo započeli plivanjem u unutarnjem bazenu, bilo je tako ugodno  i toplo, a mi zadovoljne jer smo odabrale odlazak u toplice preko tjedna kad nema puno ljudi. Nakon plivanja išle smo na medicinsku masažu gornjeg dijela leđa i ruku.  Znalački su nas izmasirale Natalija i Mirjana, koje su se oduševile što je kolegici Martini imendan taj dan, a mi smo tako doznale da je Martinje zaista bitan blagdan u Zagorju. U Matiji Gupcu imaju razne masaže poput Lomi – Lomi, Par Excellance koja objedinjava čak četiri vrste masažnih tehnika, Hot stone masaža, masaža kamenjem žada i još neke.

 | Autor: miss7 miss7

Natalija i Mirjana napomenule su da imaju i uređaj SPM (Suction Pump Massage) pomoću kojeg se rade, kako su rekle najbolji anticelulitni tretmani za žene i muškarce. SPM intenzivno stimulira limfni tok, povećava sagorijevanje masnih stanica, jača vezivno tkivo stimulirajući aktivnost enzima. U ponudi imaju kozmetičke tretmane njege lica, vrata i dekoltea te depilaciju kao i razne vrste pedikure. Mi smo odabrali medicinsku masažu jer su nam Natalija i Mirjana rekle da je ona za osobe koje puno sjede ispred računala nepogrešiv izbor.

 | Autor: miss7 miss7

Poslije masaže otišle smo u saunu koja je dražesno uređena u stilu starog zagorskog sela, odnosno saune podsjećaju na zagorske hiže. Wellness je dobro opremljen imaju tri finske saune, jednu infracrvenu i parnu kupelj. Isprobale smo sve tri i nakon što smo se dobro preznojile, legle smo u zonu za odmor i iz kafića koji se nalazi u spa zoni donijele si biljni čaj kako bismo vratile izgubljenu tekućinu. Inače,cjelodnevna ulaznica za bazene i wellness iznosi samo 50 kuna. Fantastično! Posebice ako je i tebi i prijateljici potreban odmor od svakodnevice. 

 | Autor: miss7 miss7

I kako se kaže da konac djelo krasi tako smo i mi na kraju naše spa priče uronile u topli vanjski bazen. Tko nije svakako treba iskusiti to zadovoljstvo kupanja u otvorenom bazenu tijekom hladnijih mjeseci u godini zbog zanimljivog kontrasta, tijela uronjenog u toplu vodu i glave izložene svježini s očima uprtim u prirodu koja okružuje hotel.

 | Autor: miss7 miss7

Gladne i zadovoljne na putu za Zagreb svratile smo u restoran Ribič gdje smo pojele ukusne zapečene štrukle i popile čašu crnog vina te zaključile da je jedan takav izlet izvrstan način za započeti tjedan, a tko ne može uživati tijekom tjedna uvijek mu ostaje vikend.

 

Photo: None

Komentari 0