Life&style 22. kolovoza 2019.

Savjeti za ekološki način života

Biti zdrav i istovremeno živjeti na ekološki način već odavno nije skupa želja. Savjesnim upravljanjem resursima i odabirom alternativnih proizvoda održiv životni stil može se ostvariti vrlo jednostavno, a čak i povoljno. Svaki je korak bitan: za zdrav život čovjeka i okoliša.

 | Autor:

Blaga i održiva njega

Djelotvorna njega i bez koktela punog kemije! Tijelo zaslužuje samo najbolje: dragocjene sastojke iz prirode. Ako odaberete ekološki održive proizvode za čišćenje i njegu, tijelo i okoliš zahvalit će vam. Uzor dm-ove marke alverde PRIRODNA KOZMETIKA čistoća je prirode. Proizvodi certificirane marke prirodne kozmetike upotrebljavaju sirovine iz kontroliranoga biološkog uzgoja. Ne upotrebljavaju sastojke na bazi mineralnih ulja ili sintetičke mirise, bojila i konzervanse. Osim toga, 80 % ambalaže izrađeno je od recikliranih materijala.

  • Za intenzivnu njegu lica savršeno je alverde naturschön ulje za lice s maslinama. Proizvod je prikladan za vegane, proizvodi se od maslina iz Grčke i prikladan je za svaki tip kože te njeguje prirodno.
  • Mikroplastika je strana riječ u svim proizvodima marke alverde: alverde piling sredstvo za tuširanje biomagnolija i shea uklanja odumrle kožne stanice zahvaljujući nježnoj snazi prirode. Fina zrnca za piling iz ljuske shea sjemenke stvaraju glatku kožu.
  • Plastika se može smanjiti i pri njezi zuba. alverde drvena četkica za zube izrađena je od drva bukve s certifikatom iz održivo upravljanih šuma u Švicarskoj. Osim toga, čekinje se dobivaju iz 100 posto organskih obnovljivih resursa. Za temeljito čišćenje zubi i okoliš bez plastike.

Organske grickalice

Zdrava je prehrana alfa i omega sretnog života. No, kupnjom bioproizvoda ne činite dobro samo sebi. Od proizvodnje preko prerade do pakiranja proizvoda, dm-ova marka dmBio gospodari savjesno. Održivost je uvijek u središtu aktivnosti. Asortiman marke obuhvaća već više od 2000 organskih proizvoda za svačiji ukus.

  • Nešto drukčije mlijeko: dmBio Natur napitak od riže savršen je u zobenim pahuljicama, desertima, miješanim pićima ili samostalno. Taj bio napitak ima blago slatkast okus i 100 posto je biljnog podrijetla.
  • Zdravo grickanje: dmBio müsli s bobičastim voćem sadrže pahuljice punog zrna i mješavinu bobičastoga voća biokvalitete. Svi su sastojci nastali biološkom poljoprivredom, a zbog toga je doručak još ukusniji!

Ekološko domaćinstvo

Ako želite ostaviti što manji ekološki trag, uzet ćete alternativne proizvode i za kućanstvo. Pritom ulogu ne igra samo doziranje sredstava za pranje i čišćenje, nego i sadržaj upotrijebljenih proizvoda. Reciklirani materijali ili sastojci od obnovljivih sirovina čine već veliku razliku.

  • Saugstark&Sicher reciklirani kuhinjski ubrusi dm-a sastoje se od 100 posto recikliranih vlakana. Osim što odlično upijaju i teško se trgaju, dajete i održivi doprinos.
  • I kod pranja suđa okoliš možete poštedjeti otrovnih tvari. Denkmit sredstvo za pranje ultra nature pouzdano uklanja prljavštinu i masti, a proizvodi se od održivih sirovina. Za ekološki osviješteno ručno pranje!
  • Sve više tuba marke alverde PRIRODNA KOZMETIKA prebacuje se na reciklate. To znači da se u proizvodnji dodaju reciklirani materijali. Osim toga, sklopiva se kutija tiska bojom na osnovi obnovljivih sirovina koja je razvijena posebno za alverde PRIRODNU KOZMETIKU.

Komentari 0