Life&style

Savjeti za besprijekorno glatke pazuhe

Pročitajte savjete koji će postupak uklanjanja dlačica s ovog osjetljivog područja učiniti manje neugodnim

Uvijek se brijte tijekom tuširanja. Topla voda i pjena/gel za brijanje omekšat će kožu, osigurat će precizno uklanjanje dlačica i spriječit će njihovo kasnije urastanje i iritacije.

Koristite novi žilet. Primjena tupih žileta najčešće uvjetuje jači pritisak na kožu, a time i mogućnost pojave iritacija i oštećenja kože. Mijenjajte brijač/žilet svakih nekoliko tjedana ili onda kad hidratantna trakica na brijaču izblijedi. Budući da dlačice rastu u različitim pravcima, i brijač treba povlačiti u različitim smjerovima.

 | Autor: arhiva arhiva

Uklanjajte dlačice navečer. Koža pazuha je nježna, pa uporaba dezodoransa odmah nakon brijanja može izazvati neugodne reakcije. Zato je najbolje da se dlačice uklone navečer, kao i da se nakon tog postupka utrlja hidratantna krema ili losion. Pričekajte da prođe minimum deset minuta prije nego što nanesete blagi antiperspirant.

Probajte depilaciju voskom. Ovaj postupak obično izaziva manje iritacije kože, ali uvjet za njegovo izvođenje je to da dlačice narastu do određene dužine (6,5 mm). Zbog toga ovu metodu stručnjaci preporučuju ženama koje imaju svijetle, mekše dlake te mogu pričekati da dlačice dovoljno izrastu do sljedeće depilacije.

Photo: arhiva

Komentari 0