Life&style
1/25

Šarenilo crno-bijelih detalja za dom

Kako pretvoriti crno-bijeli svijet u zanimljivo šarenilo? Razbacanim linijama, odnosno krivim crtama. Vizija svestrane umjetnice iz Rovinja spojila se s njenom ljubavi prema ilustraciji u raznolikim proizvodima brenda Kriva crta koji izlaže na Budi.IN Sajmu kreativnih detalja koji će se održati u zagrebačkom Centru Kaptol 9. i 10. veljače od 10 do 21 sat.

 | Autor: Iza imena Kriva crta krije se akademska slikarica Vanesa Tručinhodžić Prijić. Nakon diplome na prestižnoj akademiji u Veneciji - Accademia di Belle Arti, Vanesa se vratila u Zagreb, gdje se zaposlila kao grafički dizajner i ilustrator. Tu počinje priča o Krivoj crti.

 | Autor: “Projekt Kriva crta nastao je kao odgovor na sveprisutnost jednoličnih ravnih linija koje se u grafičkom dizajnu često upotrebljavaju kao pozadinska slika, dok u modnom svijetu znaju imati jedinu i glavnu riječ na odjevnim komadima”, objasnila je talentirana umjetnica.

Ljubav prema ilustraciji spojila se s opčinjenošću crno-bijelim prugastim stvarima te guštom izrade vlastitih djela. Nakon zasićenosti neizbježnim ravnim linijama, kako u grafičkom dizajnu, tako i na printu na tkaninama i pokućstvu, Vanesa je krenula oslikavati staklo, keramiku i tkaninu te iz iste krojiti i šivati jednostavne odjevne komade i modne dodatke.

 | Autor: “Željela sam i šalicu, i haljinicu, i torbu, i nakit na linije, ali ne ravne već krive. Također, željela sam i da budu upotpunjene nekim detaljem ili crtežom. Meni bliski ljudi su reagirali s oduševljenjem i podrškom. Kriva crta se stoga još nadograđuje pa i sama definicija ista nije moguća”, rekla nam je dizajnerica.

U sklopu Krive crte pronaći ćete različite dekorativne predmete poput ilustracija u obliku zidnih naljepnica te printa istih na platno, ili ručno oslikane keramike, porculana i stakla. Nadalje, brend nudi i modne predmete, poput rukom oslikanih i šivanih majica, tunika i šalova te nakita od glinamola. Bitno je naglasiti kako se asortiman Krive crte stalno širi. Cijene su pristupačne, od 50 kn za nakit, 150 kn za predmete od keramike, do 350 kn za oslikanu tkaninu.

 | Autor: Naziv “Kriva crta” došao je vrlo prirodno. Svaka linija koju umjetnica napravi je autentična i na svojstven način «kriva», odnosno ima svoju priču. Namjera mlade umjetnice jest razbacati te ravne linije, kako bi stvorila neki drugi, šareni svijet unutar crno-bijelih rešetaka

Kada smo pitali mladu umjetnicu odakle crpi inspiraciju za svoje kreacije, spremno nam je odgovorila: “Inspiracija pronalazi mene. Ona je tu svakodnevno, i dok vozim biciklu, i dok se smijem, i dok volim, i dok tugujem.”

 | Autor:  je Kriva crta projekt u konstantnom razvoju, mlada umjetnica pozvala je sve zainteresirane da joj se slobodno jave preko Facebook stranice s i idejama i prijedlozima o predmetima koje bi voljeli vidjeti na Sajmu kreativnih detalja.

U galeriji detaljnije pogledajte asortiman Krve crte...

Više o Budi.IN Sajmu kreativnih detalja saznajte ovdje.

Photo: None

Komentari 0