Life&style 26. ožujka 2015.

Šarene instalacije u centru grada

1/9

U centru Zagreba su preko noći osvanule šarolike instalacije nepoznatih autora na Zrinjevcu i Cvjetnom trgu koje su svojim šarenim dizajnom i otkačenim natpisima primamile velik broj građana.

“Špica Špice” - upravo je pod tim sloganom zasjala ružičasta Barbie kutija u xxl formatu na Cvjetnom trgu. Instalacija, koju možemo nazvati i provokativnom, neodoljivo mami građane da uđu u nju te na trenutak postanu lutke s kojima smo se rado igrali u djetinjstvu. Ova kutija ima i uputstva za uporabu na poleđini na kojima možete vidjeti kako ona služi za privlačenje pogleda, medijske pažnje pa čak i ženika.

 | Autor:

U parku Zrinjevcu su također postavljene instalacije. Jedna od njih je klupa za sjedenje iza koje je romantični zid cvjetnog dizajna uz natpis “Ljubilica” koja je prisjetila građane na sve romantične (tinejdžerske) trenutke na nekim od tih klupica. Kreatori su mislili na sve tako da su Zrinjevcu osigurali i zagonetnog “Rastjerivača mraka”, a radi se o običnom Zrinjevačkom rasvjetnom stupu koji je obložen ambalažom modernog i urbanog dizajna s veoma neobičnom uporabom: “Pričekati sumrak. Uključiti i ostaviti. Nakon 8 do 10 sati mrak će se u potpunosti povući.”

 | Autor:

Tu su se također našli i obloženi stupić te koš za smeće “Otpadnik” koji uspješno prihvaća papirni, plastični, metalni i stakleni otpad. Sastav mu je lim, zrak te zaštitnički instinkt. Iako su instalacije privukle pažnju građana, i dalje se ne zna zašto su one postavljene.

 | Autor:

Ostaje pitanje radi li se o uličnoj umjetnosti, kritici društva ili novom izgledu grada, u svakom slučaju radi se o zanimljivom i hrabrom pothvatu. 

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0