Life&style

"Samo jedna odluka promijenila mi je život (a usput i izgled)"

Želiš u svoj život unijeti pozitivne promjene? Ova priča Zagrepčanke Nine Ćatić (27), koja je uspjela svoju strast pretvoriti u karijeru, itekako te može inspirirati i potaknuti

Voljela sam sport, ali ipak sam bila bucka...
Od malih sam nogu, još u vrtiću i osnovnoj školi, obožavala sport, pogotovo sve grupne sportove te sam rado u njima sudjelovala. Unatoč tome, uvijek sam bila bucka. Tek danas shvaćam, a za što su bile potrebne godine učenja i iskustva, da je moj najveći problem bio u lošoj prehrani. Samo kao jedan primjer, za večeru sam često jela voćne salate misleći da je to zdravo, a zapravo nisam bila ni svjesna u koliki sam kalorijski suficit ušla.

 | Autor:

Čime sam se sve bavila?
Moji prvi ozbiljniji koraci u sportu nastupili su kada sam u dobi od devet godina počela trenirati tenis u sportskom klubu Svetice. Nakon tenisa, a tijekom osnovne škole, bavila sam se još i košarkom te atletikom. S upisom u srednju školu otvorila mi se prilika da se iskušam u odbojci. Četiri godine treniranja i igre dovele su me do toga da kao maturantica postanem kapetan i vođa tima 9. gimnazije. Nakon srednje škole okušala sam se i u boksu. Ipak, u jednom trenutku dogodilo mi se zasićenje. Život. 

 | Autor:

Zbog čega sam stala?
Zbog tone obaveza na koje se valjalo priviknuti. To je razdoblje trajalo nešto više od godinu dana, točnije, sve do dana kada sam rekla: "Dosta!". Krenula sam u potragu za nečim čime bih promijenila način života, ali i izgled. Upisala sam se na trening Insanity i počela aktivno trenirati. Četiri puta tjedno u odličnom, motivirajućem i opuštenom okruženju. Treninzi, trener i ekipa bili su super, a moji su rezultati bili sve bolji i bolji. S obzirom na to da sam se odlično snašla u novom okruženju te da mi je sport savršeno odgovarao, Insanity klub Ludilo ubrzo je postao moj drugi dom.

 | Autor:
Kako sam postala profesionalna trenerica? 
Jedan vikend sva tri trenera su bila spriječena voditi trening i tu mi se otvorila nova prilika. Uskočila sam ja, vjerujem da ću se trajno sjećati koliko sam bila uzbuđena i nervozna. Mislila sam kako nema šanse da to izvedem. No nakon odrađenog vikenda bila sam ponosna. Ubrzo se ponovila situacija u kojoj sam ponovno zamjenjivala trenera, a polaznici su bili zadovoljni ženskim osvježenjem među muškim trenerima.
 | Autor:
Kako sam otišla još korak dalje?
Nekoliko mjeseci nakon toga sam odlučila dovršiti svoj prvi fakultet i diplomirala na UFZG-u te upisala Kineziološki fakultet, smjer Kondicijska priprema sportaša. U međuvremenu sam položila ispite i dobila licence za fitness trenera u Amika centru i krenula na razne edukacije u Kettlebell, Triger point itd. 
 | Autor:
Što za moj život znači bavljenje sportom?
Izreku „Zdrav duh u zdravom tijelu“ treba naučiti shvaćati za najranijih dana našega razvoja, a vjerujem kako je u mojim rukama ključ za približavanje sporta kao zdravog i odgovornog stila života u kojemu se ne živi samo za danas, nego i za ona sijeda, mudra vremena. Iza mene je prekrasnih pet godina iskustva. Idem dalje na edukacije te namjeravam fakultet privesti kraju. I zaista, zaista sam živi dokaz da nikad ne znaš što ti se u životu može dogoditi, a što te itekako može promijeniti.

I za kraj, mojih top 5 savjeta za sve missice koje žele promijeniti svoj život: 

1. Vježbaj radi sebe i svog zdravlja. Da bi se ti osjećala bolje !
2. Uvijek treniraj uz trenera ukoliko ne znaš pravilno izvoditi vježbu. Ipak je zdravlje na prvom mjestu!
3. Nemoj preskakati obroke ( minimalno četiri obroka dnevno ).
4. Ne gubi nadu, rezultati dolaze polako, ali sigurno. 
5. Izbjegavaj dijete! Treba jesti sve, ali umjereno i kvalitetno.

Photo: None

Komentari 0