Life&style

Samo 3 sata od Zagreba nalazi se ovaj bajkoviti dvorac, divno jezero, genijalan SPA i, vjeruj, gomila sjajne zabave

  • Imali smo priliku provesti vikend u hotelu Falkensteiner Schlosshotel Velden
  • Na online platformi Tripadvisor.com hotel je svrstan među 25 najboljih luksuznih hotela na svijetu
  • Uz nevjerojatnu gastronomsku, wellness i ponudu noćnog života, ovaj hotel smješten na čarobnom jezeru Wörth ima i zanimljivu povijesnu priču 

Mi u miss7 smo baš sretnice - pozvane smo na vikend u Falkensteiner Schlosshotel Velden, a samo letimičan pogled na web stranicu hotela bio je dovoljan da ekspresno prihvatimo poziv i nakon niti trosatnog puta od Zagreba, sva očekivanja, iskreno, i puno više, su ispunjena. Dočekala nas je oaza finog hedonizma podno alpskih vrhova - od nevjerojatnog pogleda na jezero Wörth koje mijenja boje od sasvim tamne do tropske plavozelene, nevjerojatnih gastro-kreacija vrhunskog chefa, bogate SPA oaze s najvećim popisom masaža i tretmana koje smo ikad vidjeli do raznovrsne ponude zabave i noćnog života na obali jezera. I sve to je smješteno u toliko zanimljiv povijesni okvir da priču moramo podijeliti s tobom. 

 | Autor:

I Brigitte Bardot je ostavila svoj trag u Veldenu 

Žuti romantični dvorac na austrijskom jezeru Wörth Dvorac sagradio je između 1590. i 1603. godine Bartolomej Khevenhüller. Kroz burnu povijest dvorac je promijenio nekoliko vlasnika, a požar je uništio većinu četverokatne renesansne građevine 1762. godine. Palača je izgorjela, a kupola od četiri kule je propala. Nakon što ga je kupio bečki industrijalac Ernst Wahliss, zgrada je obnovljena 1890., pod vodstvom arhitekta Wilhelma Hessena. Godine 1990. među vlasnike se upisao i poznati milijunaš, fotograf, autor, kolekcionar, industrijalac, astrolog i playboy Günter Sachs, praunuk jednog od pionira njemačke automobilske industrije Wilhelma von Opela i svojedobno suprug glumice Brigitte Bardot.

 | Autor:

Bajkovita životna priča posljednjeg vlasnika

Nije slučajno da je dio sasvim posebne ponude hotela bar Schlossbar Charlie Walker gdje smo uživali uz zvuke klavira i, kunemo se, najbolje džin koktele koje smo probali. Naime, bar je svojevrsni hommage posljednjem vlasniku dvorca, Karlu Wlascheku, multimilijarderu, vlasniku Bille i Bipe, koji je u mladosti bio pijanist iz skromne i siromašne obitelji i svirao pod pseudonimom Charlie Walker. Svoju je prvu gažu imao upravo u žutom dvorcu, i kupio ga je, mnogi će reći – iz sentimenta. Nakon njegove smrti dvorac je pripao njegovoj Zakladi, jer iako se ženio pet puta, nije imao djece.

 | Autor:

Inspiracija u putovanjima Marca Pola

Žuti je dvorac u ožujku 2012. postao dijelom hotelskog lanca Falkensteiner Hotels & Residences i tako je nastao uravnotežen i impresivan arhitektonsko-umjetnički spoj starog i modernog, a klasični elementi, poput crnog mramora i zlatnih detalja u potpunoj su harmoniji sa skulpturama i slikama suvremene umjetnosti. Elegantan moderan dizajnerski namještaj odlično se uklapa u sobe koje odišu poviješću. Naime, stil je inspiriran povijesnim putovanjem Marca Pola što se odražava u elementima kao što su veliki globusi, stolci iz Barcelone, perzijski tepisi, ručno izrađeni predmeti od rezbarena drva…

 | Autor:

Wellness u kojem ne znaš što prije odabrati

U hotelu se nalazi veliki wellness centar, Acquapura SPA, s nekoliko vrsti sauna, unutarnjim bazenom te vanjskim bazenom s grijanom vodom te 14 prostorija za relaksirajuće tretmane i fitness studijem. Zapravo, jedini nam je problem u tom golemom wellnessu bio što prije izabrati - finsku ili tursku saunu, plivanje ili jedan od silnih tretmana - opuštajućih i kozmetičkih.
 | Autor:

A nakon opuštanja u SPA oazi, potrebno je i malo akcije, zar ne, a na samom jezeru Wörthersee nalazi se hotelski privatni klub s restoranom i još jednim vanjskim bazenom i direktnim pristupom jezeru i marini. Na raspolaganju su i hotelski gliser za vožnju jezerom uz čašu pjenušca i, pazi sad, Rolls Roys za otkrivanje prekrasne Koruške, za što vam osoblje pripremi piknik košaru za potpuno uživanje na svježem zraku. 

 | Autor:

Raj za nepce. Doslovno

Dan ispunjen uživanjem u koruškim pejzažima, SPA tretmanima i vožnjom gliserom možda zahtijeva mali predah u miru prekrasno uređene sobe u kojoj će hotelski butler diskretno zapaliti vatru u kaminu i uživanjem uz pucketanje vatre u pjenušavoj kupki u mramornoj kadi s romantičnim pogledom na jezero, nakon čega se otvori apetit.

 | Autor:

A mjesto na kojem ga svakako preporučamo utažiti je večera u restoranu Schlossstern u kojem se poslužuju vrhunske gastro-kreacije poznatog chefa Stefana Lastina (na slici dolje), člana prestižne gastronomske organizacije JRE - Jeunes Restaurateur Restaurant.

 | Autor:

Fina pačja prsa, svježa riba, slastičarska iznenađenja i vrhunska vina koja smo probali udovoljila bi i najzahtjevnijem nepcu, a preporučamo i tople kruščiće koji su neizostavan dio obroka u hotelu s tankim slojem maslaca i koji toliko neodoljivo stvaraju osjećaj doma i tople atmosfere.

 | Autor:

Ukratko, žuti romantični dvorac na austrijskom jezeru Wörth priča priču o luksuzu i dekadenciji koja seže u daleko 16. stoljeće, a gostima nudi savršeni bijeg i jedinstvenu uslugu i nije čudno da je Falkensteiner Schlosshotel Velden član renomiranog hotelskog udruženja The Leading Hotels of the World te da je na online platformi Tripadvisor.com svrstan među 25 najboljih luksuznih hotela na svijetu. Potpisujemo!

 | Autor:

 

Photo: None

Komentari 0