Life&style
The Beatles

Sam Mendes snimat će biopic o 'Beatlesima', točnije zasebne filmove o Johnu, Paulu, Georgeu i Ringu

  • Band 'The Beatles' nesumnjivo je jedan od najvećih rock sastava svih vremena 
  • Kako javljaju američki mediji, priča o Beatlesima bit će ispričana u četiri odvojena filma
  • Filmove će režirati oskarovac Sam Mendes

Četvorica Beatlesa, John Lennon (1940.-1980.), Paul McCartney, 81, George Harrison (1943.-2001.) i Ringo Starr, 83, dobili su svoje biopice, svaki po jedan film. Prema pisanju američkih medija, redatelj i oskarovac Sam Mendes planira svakoj od četiri glazbene legende posvetiti po igrani film. Sva četiri dijela trebala bi se pojaviti u kinima 2027. godine. Preživjeli Beatlesi McCartney i Starr dali su svoj blagoslov projektu, kao i nasljednici Lennona i Harrisona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Beatles (@thebeatles)

Planirano 'epsko kino iskustvo'

„Čast mi je ispričati priču o najvećem rock bendu svih vremena“, rekao je redatelj Mendes u nedavnom intervjuu. Svaki od četiri planirana filma bit će ispričan iz perspektive člana legendarnog benda, koji je kulminirao raspadom „velike četvorke“ 1970. godine. Glumci za četiri Beatlesa još nisu određeni.

Glazbeni biografski filmovi u trendu su već godinama

Novonajavljeni veliki projekt pridružuje se čitavom nizu biografija glazbenika koje su posljednjih godina osiguravale sasvim solidne rezultate na kino blagajnama. Biografski film o Bobu Marleyu, 'Bob Marley: One Love', upravo je uspješno započeo igrati u kinima. Filmska biografija Baza Luhrmanna 'Elvis', o kralju rock 'n' rolla Elvisu Presleyu (1935.-1977.), također je doživjela veliki uspjeh s prihodima od preko 288 milijuna američkih dolara na svjetskim kino blagajnama. Biografski film 'Back to Black' o Amy Winehouse (1983.-2011.) u kina stiže ovog proljeća. Sljedeće godine slijedi film Antoinea Fuqua 'Michael', o kralju popa Michaelu Jacksonu (1958.-2009.).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Beatles (@thebeatles)

Beatlesi su već prije bili tema filmskih biografija posvećenih pojedinim aspektima povijesti benda i životima njihovih članova. Na primjer, malo zapaženi 'Nowhere Boy' britanskog redatelja Sama Taylor-Johnsona bio je o tinejdžerskim godinama Johna Lennona. Pjevača Beatlesa glumio je Aaron Taylor-Johnson. 

Možda vas zanima Tko se ne sjeća legendarnog 'Bubimira' iz 1988.?! Zabavni nastavak s Jennom Ortegom opet režira Tim Burton Rubrika Life&style Life&style

Dokumentarni projekti o Beatlesima su u prošlosti dosegli veću publiku, poput trodijelne dokumentarne serije 'The Beatles: Get Back' Petera Jacksona, koja je objavljena 2021. godine i govori o snimanju posljednjeg albuma Beatlesa 'Let It Be'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Beatles (@thebeatles)

Možda vas zanima Na Netflix stiže 'Damsel' s Millie Bobby Brown, "bajka" o tome da nam princ na bijelom konju nimalo ne treba Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    legende