Jeste li znali da vas pravi domaći salenjaci čekaju u Pan-peku - slasni, prhki, ručno oblikovani i s prefinim, tradicionalnim punjenjem od pekmeza od šljiva!
Dolazak hladnijeg vremena znači samo jedno – sezona salenjaka je stigla! Ovi, na našim prostorima, omiljeni slatki kolačići uvijek su traženi, a pronaći ih možete u Pan-peku gdje su među najpopularnijim proizvodima kojih se uvijek traži komad više!
Koja je tajna? Osim domaćeg svinjskog sala, koje je potrebno za njihovu izradu, u Pan-peku ih rade prema tradicionalnoj recepturi, pune pekmezom od šljiva, i to onim s Podravka potpisom, i ručno oblikuju i zatvaraju svaki salenjak kako bi dobio svoj prepoznatljiv oblik. Nastavite čitati!
Salenjaci su tradicionalan proizvod karakterističan za naše podneblje, a za njihovu proizvodnju koristi se usitnjeno svinjsko salo. Njihova priprema u prošlosti se vezivala uz kolinje, a danas su neizostavna zimska slastica i sastavni dio blagdanskih stolova.
Proces izrade salenjaka počinje pripremom dizanog tijesta. Na tijesto se zatim stavlja ploča od svinjskog sala koja se uklapa u dizano tijestom procesom preklapanja i razvlačenja. Postupak s pločom svinjskog sala sličan je procesu izrade lisnatog tijesta, samo što ovdje ulogu maslaca ima svinjsko salo. Upravo ta vrsta masnoće daje salenjacima posebnu hrskavost i razlistanu strukturu, slično kakvu ima i lisnato tijesto, a zbog načina pripreme, ova neodoljiva zimska poslastica često se naziva i hrvatski kroasan.
Ovako pripremljeno tijesto se finalno razvalja na debljinu od oko 1 cm, nareže na manje dijelove i zatim se na sredinu svakog komada tijesta stavlja punjenje. U Pan-peku koriste Podravka pekmez od šljiva, koji je također tradicionalan proizvod i omiljen okus svim generacijama.
Svaki pojedinačni salenjak punjen pekmezom u Pan-peku se ručno zatvara u završni, prepoznatljivi oblik i zatim slijedi pečenje. Rezultat? Neodoljivo hrskavi, savršeno prhki, punjeni jedinstvenim Podravka pekmezom od šljiva, s okusom tradicije i bakine kuhinje – sve su to Pan-pek salenjaci koji se preporučuju među kupcima i kojih se uvijek traži komad više.
Ako ste i vi među ljubiteljima salenjaka i volite se počastiti ovom neodoljivom zimskom poslasticom, posjetite već danas najbliži Pan-pek te uživajte u prhkom, hrskavom, savršenom okusu ovih hrvatskih kroasana!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.