Life&style
Zastrašujući smještaj u ukletom dvorcu

Sablasni odmor: Bi li prespavala u ukletom dvorcu gdje noćenje košta stravičnih 9000 kuna?

  • Horor odmor deluxe: ako mirno zaspeš, znači da si jako hrabra
  • U Škotskoj sada možeš prenoćiti u pravom dvorcu duhova
  • Smještaj je za najhrabrije, naježit ćeš se zajamčeno već pri pogledu na fotografije...

Obožavatelji strave i užasa mogu se radovati, jer za njih postoji nova destinacija za putovanja iz snova: Plane Casle u Škotskoj lijepo je imanje iz 14. stoljeća koje sada nudi i svoje začarane podrumske sobe za noćenje.

Pa, podrumska soba nije jeziva sama po sebi

To je mislio glumac Rick Carr kada se nedavno prijavio u ovaj smještaj i na Twitteru objavio fotografiju svoje sobe. Usko, tamno stubište koje vodi u sobu kao da je iz zastrašujućeg filma, a i sama soba ima sablasni ambijent.

Što je zapravo tako sablasno u tome?

Gdje bismo trebali početi? Možda nizak strop zbog kojeg soba izgleda kao tamnica? Antikni dekor za koji se čini da je iz srednjeg vijeka? Prijeteće sjekire postavljene točno na uzglavlje kreveta? Ili možda likovi na slikama na zidovima koji se misteriozno smiješe posjetiteljima i kao da bi se mogli pomaknuti svake sekunde?

 | Autor: http://www.planecastle.co.uk http://www.planecastle.co.uk

Dobro, to zvuči kao neka cirkuska atrakcija...

Točno, osim što je ovdje sve stvarno autentično i stvarno i vlasnicima vjerojatno nije jasno zašto bi se netko noću u ovoj tamnici mogao osjećati neugodno.

I, je li dvorac doista uklet?

To je škotski dvorac iz 14. stoljeća. Prvi se duh vjerojatno uselio prije nego je položen zadnji kamen.

A koliko košta iskustvo?

Zapravo, najviše stavična je cijena, jer noćenje košta 1000 britanskih funti, odnosno oko 9.100 kuna, a rezervacija je moguća samo za minimalno tri noćenja.

 | Autor:

To je skupo.

Možda da, ali dvorac je također bio dom Mary Stuart i princa Charlesa u prošlosti; opsjedaju ga isključivo vrhunske „kraljevske“ sablasti…

Photo: Tweeter

Komentari 0