Life&style

Sa Zvonimirom Franićem porazgovarale smo o pjevačkoj karijeri, slavnim klijenticama i trendovima za 2021.

  • Uz uspješnu glazbenu karijeru, Franka Batelić, Jelena Rozgu i Maja Šuput imaju još nešto zajedničko - rado se prepuštaju u ruke istog frizera
  • Riječ je o Zvonimiru Franiću, mladom talentiranom stručnjaku koji se u kratkom roku prometnuo u jedno od najtraženijih imena kada je stiliziranje i oblikovanje kose u pitanju
  • S članom žirija natječaja 'Value4Money: beauty' porazgovarali smo o njegovoj karijeri, izletu u pjevačke vode i trendovima koji nas u svijetu kose očekuju u nadolazećoj godini

Zagrepčanin Zvonimir Franić u kratkom se roku postao jedan od najtraženijih stilista za kosu, a njegovim rukama rado se prepuštaju brojne dame iz javnog života. "Kreativac. Sanjar. Individualac", tri su riječi kojima se opisao ovaj talentirani frizerski stručnjak koji je ljubav prema uređivanju kose otkrio još u ranom djetinjstvu.

"Čini mi se kako oduvijek znam da želim biti frizer – shvatio sam to već kao dijete čekajući mamu u frizerskim salonima. To su mi ujedno i prve uspomene na frizerstvo. Većina djece se u takvom okruženju dosađuje, a mene je baš sve zanimalo i zabavljalo i uvijek sam bio u napetom iščekivanju konačnog rezultata. Ponekad bi to završilo i tako što bih mami uputio kritiku jer mi se nešto ne bi sviđalo", spremno nam priznaje.

Tajna uspjeha krije se u ljubavi prema poslu

Vrlo je rano ostvario zapažen uspjeh, a čvrsto vjeruje kako je to produkt činjenice da doista uživa u onome što radi. "Posao koji radite treba istinski voljeti i uživati u njemu i raditi ga strastveno, na način da dajete najbolje od sebe. Smatram da se u okolnostima kada je osobni pristup poslu iskren i dosljedan, neizostavno i zvijezde malo poslože u vašu korist", napominje.

Čini se kako je vlasniku mnogima omiljenog Salona Franić ova karijera bila suđena. I sam Zvonimir priznaje kako je, što se nje tiče, uspješno ostvario sve što je do sada zamislio. No, malo je poznato kako je svojevremeno privremeno odložio frizerske škare i latio se mikrofona. Pod umjetničkim imenom Fran 2015. godine izdao je pjesmu 'Ljeto dva puta godišnje', a istu je do sada preslušalo više od 1,8 milijuna ljudi.

Ipak, doima se kako ga nećemo tako skoro ponovno vidjeti u ovoj ulozi. "Teško je uspješno spojiti i balansirati i frizersku i glazbenu karijeru. Frizerstvo je kao moja najveća strast ipak prevagnulo, no nisam nesklon ideji da se jednom ponovo uhvatim mikrofona", otkriva nam Zvonimir svoj stav o povratku pjevačkoj karijeri.

No, možda bi ga u narednim godinama mogli vidjeti u ugostiteljstvu. "Novost je da sam tijekom lockdowna počeo kuhati te otkrio da u toj vještini pronalazim veliko zadovoljstvo i mnogo prostora za kreativnost. Stoga ne isključujem da ću jednom možda otvoriti i restoran", istaknuo je sa smiješkom.

Uspješno barataju i mikrofonom i uvijačima

Upoznati smo s time kako je Zvonimir itekako vješt s mikrofonom, a budući da se u njegove klijentice ubrajaju brojne poznate pjevačice zanimalo nas je koja bi se od njih uspješno mogla okušati u ulozi frizerke. Pobjedu je u ovom slučaju odnijela Jelena Rozga. "Ona je poprilično vješta – dokazala je to u više prilika kad zbog pretrpanog rasporeda ne bi stigla do našeg salona. Uvijek i sama jako lijepo uredi kosu, birajući pritom manje zahtjevne forme i frizure koje joj provjereno pristaju, a to je svakako pohvalno umijeće", otkriva.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Što nas u svijetu kose očekuje 2021. godine?

U našem razgovoru nismo zaboravile ni na vas, naše čitateljice te smo uvaženog člana žirija nagrada 'Value4:Money beauty' upitale koji će to biti glavni trendovi kada je kosa u pitanju 2021. godine. "Pored zdrave i njegovane kose, najvažnijom porukom o trendovima za 2021. godinu smatram preporuku svim ženama da budu svoje - bilo kratke ili duge kose, crvene ili plave... - birajte stil zbog kojeg ćete se osjećati odlično! U konačnici svi smo to zaslužili nakon ove godine koja nam je nametnula neke posve neočekivane prioritete", napominje.

Dodao je kako je on osobno veliki poklonik voluminozne, zdrave i njegovane kose. "Tanku ću kosu stoga uvijek malo popuniti prirodnim ekstenzijama, bez da je nužno produžim. Dodavanjem prirodnih ekstenzija na bočnim stranama uz lice kosa se vizualno popuni i to je odmah posve novi look - svaka frizura izgleda senzacionalno", ističe Franić.

Zlatno pravilo njege

Za kraj, Zvonimir nam je otkrio i zlatni savjet koji će ti pomoći u postizanju sjajne i blistave kose. "Kvalitetan šampon, regenerator i maska osnova je zdrave kose. Ako kosu učestalo stilizirate tako da je izložena zagrijavanju fenom ili peglom, obavezno u redovitu njegu uvrstite i kvalitetan proizvod za zaštitu od topline te lagani serum kao dodatni tretman za vrhove", zaključuje.

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?


 
Photo: None

Komentari 0