Life&style

S ovim psihotrikom ćeš u 5 koraka i samo nekoliko minuta prodrijeti u nečiju dušu

  • Upoznati stranca za nekoliko minuta toliko dobro kao što poznaješ svoju najbolju prijateljicu?
  • Da, to je doista moguće! 
  • Trebaš mu postaviti tek nekoliko pitanja…

Sigurno ti se dogodi da neke ljude odmah želiš bolje upoznati. S ovom igricom to će ti i uspjeti! U pet minuta ćeš doista s nekim biti duhovno bliskija. Kreni s ovim malim eksperimentom zvanim „Cube Test“. Najbolje prvo sama, a onda…

1. korak 

Zamisli si pustinju, veliku pustinju koliko ti pogled seže. U toj pustinji je kocka. Opiši kako izgleda ta kocka: koliko je velika, od kojeg je materijala i gdje se točno nalazi? Uzmi se vremena, jer nema točnog ili pogrešnog odgovora! 

2. korak 

Dok promatraš kocku u pustinji, primijetila si sljedeće: tamo su još i ljestve! Opiši ih: od čega su napravljene? Koliko su velike? U kakvom su odnosu s kockom? 

via GIPHY

3. korak

Zamisli si da je u pustinji još i jedan konj. I njega opiši. Jako važno: gdje je taj konj i što radi? Miče li se, a ako se miče: kamo ide? 

4. korak 

A sada si zamisli da je u pustinji cvijeće. Potom opiši to cvijeće: koliko ga ima? Kako izgleda? Gdje se nalazi u odnosu na konja, kocku, ljestve i pijesak?

5. korak 

Posljednji zadatak: zamisli si oluju u pustinji. Kakva je to oluja? Je li blizu tebe ili daleko? U kojem smjeru puše? Smeta li konju, cvijeću, kocki ili ljestvama?

via GIPHY

Objašnjenje 

Moramo te upozoriti: ako želiš odigrati igru do kraja, nemoj odmah čitati objašnjenje! Naime, nakon toga nema nazad! Igra je tada gotova i ne može se više ponoviti. Doista si završila sa svih pet koraka? Onda čitaj dalje… 

Možda vas zanima Ove 3 zdrave laži smijemo si govoriti, tvrde psiholozi, ali ni u njima ne treba pretjerivati Rubrika Life&style Life&style

Kocka si ti! 

Veličina kocke odgovara tvom samopouzdanju. Položaj opisuje koliko si čvrsto sa dvije noge na zemlji općenito u svom životu. Kocka dodiruje tlo? Onda si obje noge u životu. U zraku je? Onda si sanjarka koja lebdi u oblacima. Što otkriva materijal? Pokazuje koliko si otvorena. Prozirni materijal znači sljedeće: svoje unutarnje ja pokazuješ prema van. Masivna i neprozirna kocka ukazuje na to da si više zatvoren tip. Kocka svijetli? Onda si jako pozitivna i inspiriraš druge ljude. Ako je kocka od granita, onda si vrlo snažna osoba. 

via GIPHY

Ljestve su tvoji prijatelji 

Ljestve se nalaze u blizini kocke? Onda si bliska sa svojim prijateljima! Jesu li ljestve lomljive ili čvrste? Kratke ili dugačke? Vidiš da možeš puno izvući iz toga. 

Konj je tvoj muškarac iz snova 

Tip konja otkriva što ti je važno kod muškarca. Je li konj marljiva radna životinja ili glamurozni pastuh? Ili je jednorog? Također je važno kako je konj postavljen u odnosu na kocku. Je li blizu nje? Možda gricka kocku? Sve to može biti znak kakva je situacija u tvojoj postojećoj vezi. 

Cvijeće predstavlja djecu 

Broj cvijeća otkriva koliko si djece želiš. Naravno, broj ne mora biti točan. Ali: je li cvijeće prekrilo pustinju? Onda si definitivno želiš puno djece! Izgled cvijeća označava zdravlje i blagostanje. Zanimljivo je u kojem je odnosu prema kocki i konju? Na primjer, konj može jesti cvijeće. Interpretacija toga je prilično jasna…

via GIPHY

Oluja označava prijetnju 

Ova slika predstavlja strahove i sumnje. Ako se nalaziš usred oluje, možda se boriš se nekim traumama. Ako je oluja daleko od tebe, onda se sigurno osjećaš u svom životu. 

Kako to da ovaj eksperiment otkriva nešto o psihi?

Ako si zamisliš neku sasvim neutralnu stvar, onda se tvoja podsvijest spoji sa životom – i to tako da projicira vlastitu osobnost na to. Zanimljivo, zar ne? 

Postavi sada pitanja nekome koga želiš dobro upoznati. Zanimljivo je koliko brzo i jednostavno možeš saznati puno intimnih i osobnih stvari o nekome: o nečijim snovima, strahovima, željama i prijateljima. Jednostavno isprobaj!

Možda vas zanima Ovih 10 snažnih psiholoških osobina imaju ljudi koji posebno vole bijelu boju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0