Lifestyle 3582 prikaza 14. travnja 2019.

S ovim jednostavnim trikom ćeš lakše ustati rano ujutro

Shutterstock.

  • Ujutro ti je teško ustati iz kreveta? Znamo jako dobro kakav je to osjećaj
  • No, jedan ekspert za spavanje ima sasvim dobar trik
  • Ako jutro započneš s nečim lijepim, promijenit će ti se i volja za ustajanjem

Jedan stručnjak za spavanje otkriva kako ćeš ujutro brže i jednostavnije ustati iz kreveta. Trik je besplatan i krajnje jednostavan! Budilica zvoni već treći ili četvrti puta za redom, a ti i opet stišćeš gumb za odgodu? Ima nas puno kojima teško pada ustajanje iz kreveta rano ujutro. U savršenom svijetu bismo ujutro ustale pune energije i ne bi nam bio problem započeti dan. Jedan stručnjak za spavanje je za engleski portal Popsugar otkrio jedno sasvim jednostavno rješenje za lakše ustajanje iz kreveta. 

Bez brige – trik možeš odmah isprobati i za to ti ne trebaju skupa aromatična ulja, posebna svjetla ili ekstremno glasna budilica. Njegov jednostavan trik je u tome da prije spavanja razmisliš o tome čemu ćeš se ujutro veseliti. Ako imaš nešto čemu se možeš veseliti, onda imaš razlog za ustajanje. To ne mora uvijek biti neko veliko događanje – možeš se koncentrirati na jednu stvar iz jutarnje rutine koju voliš. Na primjer, pročitat ćeš nekoliko stranica neke dobre knjige za vrijeme doručka, pogledati neki zabavni video ili si priuštiti omiljeni doručak. Ako radiš nešto što ti doista pričinjava zadovoljstvo, započet ćeš dan puno bolje i lakše.      

Osim toga, dan je bolje započeti s pozitivnim mislima, nego se mučiti s prijetnjama dok smo još u krevetu: „Ako sad ne ustaneš, doći ćeš prekasno na posao“ ili „Zakasnit ćeš na autobus“. Ako jutro započneš s nečim lijepim, promijenit će ti se i volja za ustajanjem: više nećeš ustajanje povezivati s nečim strašnim što te jako živcira, nego ćeš misliti na aktivnosti koje ti pričinjavaju zadovoljstvo. 

Komentari 0