- U drugoj polovici svibnja, u Rovinju će se održati jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru - Seasonal Food&Wine
- Ovdje će vodeći rovinjski chefovi iz najprestižnijih restorana Rovinja, posjetiteljima predstaviti godišnja doba na tanjuru, tradiciju u novom ruhu, donijeti mnoštvo izvornih okusa...
- Samo neka od jela koja će gosti imati prilike kušati su tartar od jadranske tune, focaccia s divljim šparogama, jela od boškarina i mnoga druga
Od 19. svibnja do 1. lipnja, Rovinj postaje epicentar istarskog gourmet doživljaja. Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food&Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
U najprestižnijim restoranima Rovinja, uključujući La Serra Anno Domini 547 na Otoku sv. Andrije, sofisticirani Laurel & Berry u Grand Park Hotelu Rovinj, šarmantni Brasserie Adriatic smješten u samom srcu starog grada te inovativne adrese poput Artičoke, Al Dentea i Sapori di Spirito Santo, chefovi stvaraju jelovnike inspirirane najboljim što istarska zemlja i more mogu ponuditi.
Foto: Promo
Sezonski sastojci, organski uzgojeni proizvodi, divlje bilje, lokalna riba i meso pretvaraju se u umjetnička djela na tanjuru, dok svako jelo prati pažljivo odabrano istarsko vino koje dodatno naglašava bogatstvo okusa i terroira.
Gourmet priča o sezoni i tradiciji
Tijekom ovog jedinstvenog eventa, gosti će moći kušati raskošne kreacije poput tartara od jadranske tune s kremom od batata i morskih trava, focaccie s divljim šparogama i mrvljenom skutom, raviola punjenih istarskim sirom, jela od boškarina te delicije od bijele ribe. Slatki dio ove gourmet priče upotpunjuju inovativne interpretacije tradicionalnih deserata poput semifredda od lovora i crumblea od raži.
Foto: Promo
Chefovi su u svoje kreacije utkali duh Istre koristeći tehnike koje spajaju suvremene kulinarske trendove i duboko poštovanje prema lokalnoj tradiciji i prirodi. Rezultat su meniji koji u svakom zalogaju pričaju priču o mjestu iz kojeg potječu.
Održiva gastronomija u službi vrhunskog doživljaja
Seasonal Food & Wine naglašava važnost održivosti, sezonalnosti i lokalne nabave namirnica, čime Rovinj dodatno učvršćuje svoju poziciju na karti najpoželjnijih gourmet destinacija Mediterana. Svaki sastojak na tanjuru priča priču o suradnji s lokalnim proizvođačima, malim ribarima, OPG-ovima i vinarima koji su temelj istarskog gastronomskog identiteta.
Foto: Promo
Rovinj je prava destinacija za istinske hedoniste
Spoj bogate povijesti, šarmantne arhitekture i izuzetne prirodne ljepote, u kombinaciji s vrhunskom gourmet scenom koja neprestano raste i razvija se, čini Rovinj savršenim odredištem za sve koji traže autentično i nezaboravno iskustvo.
Seasonal Food & Wine nije samo prilika za otkrivanje novih okusa, već i za povezivanje s istarskim načinom života – opuštenim, prirodnim i duboko povezanim s ritmovima godišnjih doba. Odaberi Rovinj kao svoju sljedeću gourmet destinaciju i prepusti se čaroliji sezonskih okusa, autentičnih vina i kreativne interpretacije istarske tradicije. Ne propusti gourmet event Seasonal Food & Wine od 19. svibnja do 1. lipnja jer te putovanje kroz okuse Istre čeka u srcu Rovinja!
Foto: Promo
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.