Life&style 08. travnja 2013.

Romantični interijeri uz shabby chic

1/7

Romantična vikendica svijetlih tonova savršena je oaza za bijeg od stresnog i užurbanog svakodnevnog života. Nedavno nam se javila čitateljica koja želi svoju vikendicu urediti u shabby chic stilu, ali nije sigurna kako. Stručnjaci iz Domenico Leonardi studija ponudili su joj zanimljivo rješenje.

Pitanje čitateljice

Šaljem tlocrt svoje vikendice na moru koju bih željela urediti u shabby stilu. Ono što me muči je što taj stil često izgleda natrpano i kičasto što ne želim. Postoji li neka jednako lijepa alternativa?

 | Autor: Privatno Privatno

Domenico Leonardi odgovara

Prozračnost i romantičnost u dnevnom boravku postiže se klasičnim i shabby chic namještajem poput bijele podne svjetiljke uz "pohabanu" nisku komodu na kojoj je smješten moderan lcd televizor ravnih linija, kao i  ciglenim zidnim oblogama koje stvaraju ugođaj topline i pokušaj vračanja u neka davna, ljepša vremena. Kako je vikendica na obali, morski štih postignut je nježnom nijansom plave boje koja se proteže kroz cijeli stan, a zanimljivim niskim stolićem koji podsjeća na stare gusarske škrinje, u dnevnom boravku je dodatno pojačan taj osjećaj morskog ugođaja. Eklektični spoj modernog minimalizma i romantičnog kića postignut je modernom kutnom garniturom nijanse mišje sive boje, nad kojom se proteže jednostavna podna lampa crne boje.  Stara greda od krovišta obojana u bijelo dodatno je naglašena visećom stropnom lampom, kao i ugrađenom led rasvjetom u kutu sobe, kojom se naglašava višedimenzionalnost bijelog ciglenog zida.

 | Autor:

U nastavku dnevnog boravka smještena je kuhinja sa blagovaonicom, u kojoj su dominantne boje također plava i bijela. Elementi u kuhinji, kao i blagovaonski stol sastoje se od jednostavnih linija, a toplina romantičnog doma postignuta je materijalima, klasičnim kuhinjskim stolicama kao i detaljima poput posuđa, stropnim gredama i visećom stropnom lampom koji tematski vežu kuhinju sa dnevnim boravkom. Jedan od zanimljivijih detalja kuhinje je svakako praktična stalaža za vino, mudro smještena u podnožju blagovaonskog stola, a vertikalnim stupovima postiže se vizualna odvojenost od hodnika koji vodi spavaćim sobama.

 | Autor:

Hodnik je ukrašen bogatim zidnim ogledalom, koji čini prostor optički većim, kao i niskom romantičnom klupom ispod koje je lukavo smješten radijator, sakriven ukrasnom oblogom. 

 | Autor:

Gostinjska spavaća soba zanimljiva je zbog svog rasporeda zidova, pa je tako niša u zidu iskorištena za smještaj starinskog masivnog ormara bijele boje. Osim ormara, romantičnost je dodatno naglašena bijelim krevetom – dvosjedom željeznog okvira, bijelom komodom s jedne strane kreveta i svijetlo plavom policom za knjige s druge strane, koji odaju dašak osbnosti vlasnika stana. Dvije strane zida obložene su prugastom tapetom, koje razbijaju bijelu jenostavnost i čine prostor dinamičnijim.

 | Autor:

Glavna spavaća soba posebno je romantična zbog željeznog kreveta u boji slonove kosti koji je centralno postavljen i orijentiran prema prozoru. Pored kreveta smješten je pomični stolić koji je idealan za romantičan doručak u krevet a uz uzglavlje smještene su žičane viseće stropne lampe, koje omogućavaju ugodno čitanje prije spavanja. Lijeva strana zida prošarana je naljepnicom koja imitira čipku i time stvara jednu zanimljivu priču i nadopunjuje snove. Klasični bijeli ormar je i u ovoj prostoriji pronašao svoje idealno mjesto, a uz prozor smjestio se i 'shabby ladičar' pohabane, svijetloplave boje, koji je idealno nadopunjen velikim buketom cvijeća i ogledalom romantičnog okvira koji prati liniju cijelog interijera.

 | Autor:

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Ukoliko i vi imate prostor koji ne znate urediti, pošaljite nam opis s dimenzijama, visinom stropa i tlocrt prostorije na info@budi.in, a naši stručnjaci iz dizajnerskog studija Domenico Leonardi će se potruditi pronaći idealno rješenje te kreirati 3D prikaz sobe.

Komentari 0