Life&style

Romantična klupa HT-a vodi vas u gradove širom Europe

U projektu Romantične klupe ljubavi, prvu će predstaviti Hrvatski Telekom koji će je sredinom rujna postaviti na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice, a bit će obogaćena AR kodom

Zahvaljujući novim tehnologijama mijenja se i način na koji se zabavljamo, a mogućnosti koje proširena stvarnost (AR) nudi su neograničene. Ovog ljeta igrali smo se s Pokemonima koje smo lovili na našim mobitelima, a AR tehnologija omogućuje i da se brojne turističke lokacije predstave na puno atraktivniji način turistima kroz dodatne informacije koje su vidljive na ekranima telefona.

Tako će Zagreb dobiti "Romantične klupe ljubavi", a prvu će predstaviti Hrvatski Telekom koji svim građanima Zagreba i sve brojnijim turistima želi omogućiti osjećaj povezanost širom Europe, s najboljom mrežom u Hrvatskoj. Upravo nam napredna tehnologija, novi načini komuniciranja i brzi internet omogućavaju nam da ostanemo bliski s našim najbližima, čak i ako su kilometrima udaljeni od nas. To je i poruka iza posebne aplikacije koja, zahvaljujući posebnom kodu, omogućava jedinstveno iskustvo proširene stvarnosti.

Tako ćete moći ćete sjesti na HT- ovu Magenta klupu ljubavi i barem virtualno posjetiti neki od najljepših gradova diljem Europe. Klupa će biti postavljena na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice sredinom rujna i na taj način će obogatiti Europski trg za još jednu atrakciju koju nećete moći propustiti.

Kako ćemo vidjeti romantične klupe na ekranima mobitela?

Korisnici mobilne aplikacije 24sata dobit će novu opciju u izborniku koji će pokazivati da se radi o proširenoj stvarnosti. Klikom na tu tipku otvorit će vam se kratki vodič koji će pojasniti kako ovaj dodatak radi, a nakon njega pokrenut će se i AR kamera za proširenu stvarnost. Sve što potom trebate napraviti je uperiti kameru svog mobilnog uređaja prema klupici.

 | Autor: arhiva arhiva AR KOD

Kamera će skenirati okolinu i prepoznati marker na klupici nakon čega će se pokrenuti 3D vizualizacija jesenskog lišća koje će prsnuti iz klupice i pasti na pod oko vas.

 

 

Photo: arhiva

Komentari 0