Life&style 21. studenoga 2011.

Romantična jesen uz svijeće

Thinkstock.
1/8

Hladnije jesenske dane mnogi od nas vole provoditi u toplini svoja četiri zida. Ugodno druženje s najboljim prijateljima, čitanje najdraže knjige, gledanje filmova ili uživanje u kućnom wellness-u – koja god bila vaša najdraža aktivnost, uz topli i mirisni sjaj svijeća dobit će intimniju atmosferu, a svi ukućani će više uživati.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Jednobojne, šarene, malene, velike i mirisne – u ponudi je uistinu raznolika paleta svijeća, tako da svatko može naći nešto za svoj dom. Svijeće su jeftin, ali itekako efektan način za osvježavanje interijera. Ne samo da tijekom večeri stvaraju atmosferu, oni služe kao dojmljiv ukras koji će uljepšati vaše police i stolove.

Uklopite svijeće u svoj interijer

Ako želite da svijeće budu samo šlag na kraju vaše lijepo uređenje prostorije, birajte svijeće prema boji. Možete ih uklopiti uz prevladavajuću boju namještaja ili glavnu boju vaših zidova. Primjerice, ako su vaši zidovi i namještaj bijele boje, a detalji i ukras u smeđim tonovima, birajte bijele svijeće. Na taj način će se istaknuti od ostatka ukrasa, ali će i dalje činiti čvrsti dio interijera.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Svijeće, naravno, mogu biti zaseban ukras. Osvježit ćete prostoriju ako birate velike svijeće upadljive boje, poput zelene, ili boju svijeće uklopite uz neki zanimljiv detalj u prostoriji.

 | Autor: Ako želite stvoriti jedan centralni dio u prostoriji od kojeg će izvirati svjetlost i miris, najdraže svijeće postavite na jednu policu ili stol. Kako vosak ne bi stvarao probleme, sve svijeće postavite na posebni pladanj koji će vam služiti kao jedan veliki svjećnjak.

Pretvorite svoju kupaonicu u wellness raj uz pomoć mirišljave kupke i svijeća. Budite oprezni, koristite zatvorene svijećnjake kako biste mogli u potpunosti uživati u svojoj opuštajućoj kupki.

Odličan ukras su veliki svijećnjaci koji će svaku vašu večeru pretvoriti u poseban doživljaj. Ako volite igru svjetlosti, birajte svijećnjake koje su ukrašene šarenim mozaikom zbog čega stvaraju posebne svjetlosne efekte.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Kako ispravno koristiti svijeće?

Mirisne svijeće su veoma popularne jer cjelokupnu prostoriju ispunjavaju ugodnim, osvježavajućim ili opuštajućim mirisom. Većinom su mirisne svijeće nešto skuplje od klasičnih. Zbog toga ispravnim korištenjem osigurajte duže trajanje svijeće. Prije paljenja svijeće i prije svake sljedeće upotrebe poravnajte stijenj te ga prema potrebi skratite.

Svijeću uvijek ostavite gorjeti toliko dugo da se vosak ravnomjerno rastopi po cijeloj površini. Na taj način ćete spriječiti gorenje isključivo u dubinu te osigurati trajanje gorenja svijeće navedeno na ambalaži. Svijeća ne smije gorjeti na propuhu. Kod zadnje upotrebe ostavite u posudici 1-2 mm voska - ne dopustite da izgori sasvim do dna.

U galeriji detaljnije pogledajte najzanimljivije svijećnjake i svijeće...

Komentari 0