Life&style
Roditelji su natjerali sina da drži natpis 'Potrubi ako mrziš nasilnike' uz cestu za kaznu što je nasilnik

Roditelji su natjerali sina nasilnika da za kaznu stoji uz cestu i drži natpis 'Potrubi ako mrziš nasilnike'

  • Ako si otkrila da je tvoje dijete maltretiralo kolegu iz razreda, možeš napraviti razne stvari
  • Zamoliti ga da se ispriča, objasniti štetne posljedice zlostavljanja, možda mu čak oduzeti mobitel na tjedan dana
  • Međutim, jedna obitelj imala je nekonvencionalniji pristup u učenju svog sina da ne maltretira, što je na Internetu izazvalo različite reakcije

Čini se da je dječak bio prisiljen stajati uz cestu zbog doze javnog sramoćenja dok njegovi roditelji gledaju sa strane.
TikTok video prikazuje dječaka koji drži znak 'trubi ako mrziš nasilnike'. Korisnik TikToka Gavin Klein (@usert0c8co0flo) prenio je taj video koji je snimio dok je bio u prometu na Floridi.

Dječak je izgledao mrzovoljno dok je držao ručno izrađeni natpis na kojem piše: „Ja sam nasilnik. Trubi se ako mrziš nasilnike.“

Dvije odrasle osobe gledaju s obližnjih kamp stolica kako automobili prolaze pored djeteta. Čini se da mama drži mlađe dijete dok tata drži povodac obiteljskog psa.

Roditelji izgledaju potpuno neometano, bacaju pokoji pogled na dijete dok se čini da dječak koristi neonski natpis da djelomično pokrije lice.

@userxgwig52jip

Dads a bully

♬ original sound - Gavin Klein

Klein je bio prvi koji je kritizirao roditelje jer je kaznu nazvao „faul“ dok je snimao video isječak. Ali, ne slažu se svi.

Komentari na TikToku imali su podijeljena mišljenja o kazni. Mnogi su one koji su kritizirali roditelje označili kao „meke“ i tvrdili da je klinac zaslužio da se osramoti kako bi naučio lekciju.

„To je roditeljstvo“, napisao je jedan korisnik, „disciplina, sramota, da to više nikad ne učini.“

Možda vas zanima Emotivna objava Lane Jurčević: "Otvorila sam TikTok i ostala u šoku što su mi pisala djeca od 9 godina" Rubrika Stars Stars

„Mislite da dijete koje je maltretirao nije posramljeno svaki dan u školi. Okusio je vlastiti lijek“, rekao je drugi.

Nekoliko ih je također istaknulo da djeci zlostavljanje može uništiti živote pa je ova kazna manja u usporedbi s boli koju je dijete moglo prouzročiti.

„'Preteška kazna', ljudi tamo gube život zbog maltretiranja, čini se kao da roditelji ne rade dovoljno“, komentirao je netko.

Naravno, treba napomenuti da nemamo pojma što je roditelje potaknulo na ovu kaznu, a niti znamo detalje o tome što je dijete moglo, a što nije učinilo.

Neki su se pitali je li grubo roditeljstvo natjeralo dijete da maltretira druge.

„Javno sramotiti svoje dijete nije način za rješavanje problema“, napisao je jedan kritičar, „Njegovi roditelji ga vjerojatno maltretiraju kod kuće pa on ode i maltretira nekog slabijeg.“

Javna priroda kazne bila je još jedan razlog za zabrinutost mnogih. Pitali su hoće li kazna tek potaknuti dijete da se zamjeri roditeljima, više glumi ili ga spriječi u komunikaciji o problemima s njima.

via GIPHY

„Disciplina je u redu. Javna disciplina ga neće ničemu naučiti“, rekao je jedan korisnik.

„Negativno isticanje je najmanje učinkovit način odgoja djece, kažnjavanje čini da djeca jednostavno ne žele biti uhvaćena, a ne da prestanu to raditi“, napisao je drugi.

Video je pregledan gotovo pet milijuna puta, a komentari će zasigurno ostaviti roditelje da se zapitaju rade li premalo ili previše kada je u pitanju sprječavanje svog djeteta od zlostavljanja.

Možda vas zanima Roditelji koji imaju dobro odgojenu i pristojnu djecu rade s njima ovih 5 stvari Rubrika Life&style Life&style
Photo: TikTok
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Tako treba strogo