Life&style

Rimske terme okružene brdima izvrsna su alternativa svima koji ne vole vrućinu i gužve na Jadranu

  • Opuštanje u ljekovitoj vodi, zelene šume i svježi lahor s okolnih brda - za neke je to doista odmor iz snova, a ni mi nismo daleko od toga da barem na tjedan dana odustanemo od mora...
  • Rimske terme

Ljeto je napokon stiglo, planiraju se godišnji odmor i biraju destinacije za odmor i opuštanje. Zašto ove godine ne isprobati nešto drugačije? Zamijenite gužve na Jadranu spokojem netaknute prirode, vreli hlad borova egzotičnim sekvojama, a morsku vodu termalnom - i ljekovitom. Od ove divote nas (od Zagreba) dijeli svega sat vožnje u Sloveniju, bez vinjete i bez gužve jer se krećemo suprotnim smjerom od turista koji se slijevaju na Jadran. Odredište: Rimske terme. 

Rimske terme smještene su na obali rijeke Savinje, u istočnom dijelu susjedne Slovenije, a obližnja šumovita brda ovdje na samo da nas štite od ljetne vrućine već pridonose i bogatoj vegetaciji egzotičnih biljaka iz cijelog svijeta. Što uključuje divovske sekvoje, čemprese i kanadske cedrove. Sad kad smo razjasnili prednost ovdašnje klime i opisali prirodu, vratimo se samom termama.

 | Autor: Rimske terme Rimske terme

Ovdje su vanjski panoramski bazen i tri masažna bazena s vodenim sjedalima i vodenim ležajevima. Tko je voli sunce, spas ćete pronaći na unutarnjim bazenima osmišljenim po uzoru na rimska kupališta. Zahvaljujući zelenilu, svježem zraku i termalnoj vodi (a i brojnim aktivnostima na otovrenom) ovdje ćeš spavati kao beba.

Osim plivanja, gostima su na raspolaganju brojne pješačke staze, a park koji okružuje terme sadrži 14 energetskih točaka na kojima možete stajati, meditirati i vratiti ravnotežu. Isprobaj i neku od kućnih termalnih kupki, opusti se u zemlji sauna Varinia, slanoj sobi ili na aromaterapiji i masaži.

 | Autor: Rimske terme Rimske terme

Sve to prati i kuhinja, jela pripremljena prema filozofiji bečke i mediteranske kuhinje i prilagođena godišnjim dobima, a tu su i vina iz svih slovenskih vinorodnih pokrajina.

Rimske terme su iznimno fotogenična destinacija čemu u prilog govore brojne objave na društvenim mrežama s nezaobilaznim motivom plavog termalnog raja. Njihovu atraktivnost prepoznao je renomirani hrvatski umjetnik Stephan Lupino čiju izložbu fotografija i skulptura upravo ovdje možete pogledati.

 | Autor: Rimske terme Rimske terme

Photo: Rimske terme

Komentari 0