Life&style

Riješite problem uraslih dlačica jednom i zauvijek

Trudite se i redovito raditi piling kože te ju hraniti hidratantnim losionima

Žene sve češće imaju problema s uraslim dlačicama. Najčešće je to na području nogu, bikini zone i pazuha. Problem uraslih dlačica izgleda ružno, bolan je i izaziva upalne procese. Nažalost, ne postoji pravi način uklanjanja ovog problema. Mi vam donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da ne dođe do ovog problema.

Brijanje
Ako je ovo vaša najdraža metoda uklanjanja dlačica, preporučuje se da prije toga napravite piling cijelog tijela. Piling će omekšati kožu i omogućiti dlačicama da normalno izrastu. Topla voda omekšat će dlačice i tako ćete ih lakše ukloniti. Vodite računa da brijači budu dovoljno oštri i mijenjajte ih često.

Vosak
Ovo je metoda koja najviše izaziva urastanje dlačica. Ovakvim odstranjivanjem dlačice postaju mekše i slabije i teže probijaju kožu. Također, nije moguće sve dlačice odstraniti u jednom potezu. Može se dogoditi da neke puknu. Ono što se savjetuje je da se ne ponavalja depilacija na tom dijelu, nego da se pusti da dlačica ponovo izraste.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kreme
Krema je najbolja metoda depilacije ukoliko ne želite problem s uraslim dlačicama. Depilacija kremom je jedna od najnježnijih metoda depilacije i s njom vrlo rijetko dolazi do komplikacija. Najbolje bi bilo da se odlučite za ovu metodu depilacije ako vam dlačice nisu previše guste i jake.

Trudite se redovito raditi piling kože, i hraniti je hidratantnim losionima. Ukoliko dođe do urastanja dlačica, dezinficirajte upaljeno mjesto alkoholom i stavite obloge od kamilice, kako bi koža omekšala i da bi dlačica lakše izrasla.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0