Life&style 27. studenoga 2015.

Renomirani hrvatski umjetnici oslikali 50 božićnih kugli

U zagrebačkom Arena Centru jučer je predstavljeno 50 ukrasnih božićnih kugli koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici, njih 50, pritom se referirajući na svoj dosadašnji rad i prepoznatljiv izričaj. Jedinstvene božićne kugle vrhunac su hvalevrijednoga umjetničkog projekta i uspješne suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Kugle će svojom vizurom i živim bojama dati poseban sjaj samom centru i učiniti ga omiljenim mjestom blagdanskih druženja te nezaobilaznom lokacijom za sve one koji će na jednom mjestu poželjeti izabrati prigodan poklon za svoje najdraže i uživati u posebnom umjetničkom, božićnom ozračju.

 | Autor:

Kugle, koje će između ostalih oslikali Tomislav Buntak , Josip Zanki, Tomislav Ostrman, Matko Vekić , Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap, Ivan Prerad, Maja Rožman i mnogi drugi već danas zasjale su u punom sjaju dajući Areni dimenziju više i čineći svod ovoga trgovačkog centra pravom malom galerijom.

 | Autor:

„U suradnju s Arena centrom uključilo se 70 likovnih umjetnika, članova HDLU-a, kako bi oplemenili izuzetno frekventan javni prostor i javnosti predočili pluralnost stilova i likovnog izričaja. U doba kad su instalacije i likovne intervencije u javnom prostoru ograničene na nekoliko učestalih tema, mogućnost slobodnog izražavanja likovnih umjetnika bila je iznimno poticajna i zato suradnju s Arena Centrom ocjenjujemo vrlo dragocjenom‟, izjavila je Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU-a.

 | Autor:

Uz 50 oslikanih kugli ova umjetnička priča predstavlja i izložbu site-specific instalacija u kojoj će moći uživati svi posjetitelji centra u narednih godinu dana. Za izradu skulptura angažirana su tri umjetnička imena: Predrag Todorović, Božica Dea Matasić i Ida Blažičko, čije su skulpture „Povratak‟, „Medijator‟ i „Genius loci‟ postavljene na „trgove‟ Istra, Dalmacija i Slavonija, te će svojom originalnošću privlačiti poglede posjetitelja centra i obogatiti sadržaje unutar samog centra.

Vikendima će se održavati likovne radionice za djecu, koje će biti potpuno besplatne, a koje će voditi članovi HDLU-a te djecu usmjeriti na to kako da izrade, nacrtaju i pripreme svoje malo umjetničko djelo.

 | Autor:

„Arena Centar proslavio je peti rođendan i raste iz godine u godinu, stvarajući nove društvene vrijednosti. I ova suradnja s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika postignuta je da bismo rasli, i sa željom da posjetiteljima pružimo dodatan sadržaj u kojem će iskreno uživati. Ponosni smo i na 60 likovnih radionica, koje također vode umjetnici HDLU-a, i mnoštvo sudionika svih dobi koji su se na njih odazvali. Suradnja s HDLU-om je vrlo zanimljiv projekt za nas koji povezuje ljude, a velik broj pozitivnih komentara potvrda je da smo na dobrom putu i da je naša vizija doprla i do krajnjih korisnika. Ovaj projekt pojavio se u pravo vrijeme i potpuna je novost na tržištu, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji. I to je ono čemu težimo ‒ nakon što smo ove godine potvrdili vodeću poziciju na hrvatskom tržištu, da budemo prvi i najbolji i u regiji, u svim aspektima svojeg poslovanja i svojeg djelovanja‟, rekla je Sanja Vladović, direktorica marketinga Arena Centra.

Komentari 0