Life&style

Recept za brzi nedjeljni kolač s borovnicama, čokoladom i pistacijama pronašli smo kod Karmele Vukov-Colić

  • Takozvani nedjeljni kolač uvijek mora biti nešto posebno, i glede sastojaka, i glede prezentacije, a u ovome smo pronašli oboje
  • Objavila ga je Karmela Vukov-Colić na svom Instagram profilu - na koji često zavirimo u potrazi za dobrim slasticama
  • Spaja obožavanu čokoladu, omiljeno sezonsko voće, borovnice, te trendovske pistacije. A kaže Karmela da je i priprema jednostavna

Poznata HTV-ova novinarka, a nakon dugogodišnje televizijske karijere i turistička djelatnica, Karmela Vukov-Colić vrsna je i kuharica, a recepte često objavljuje na svom Instagram profilu. Doduše, u posljednje vrijeme zamijenili su ih više spektakularni prizori s putovanja, no kad poželimo ispeći dobar kolač, posebno ljetni, znamo da treba zaviriti na Karmelin Instagram. Pa smo to i učinili... I pronašli pravo ljetno "blago", kolač koji spaja sve: okus čokolade kojem je teško odoljeti, sezonsko voće u obliku borovnica te trendy pistacije.

Brzi čokoladni kolač s borovnicama i pistacijom - recept

Sastojci: 

Biskvit:

  • 2 šalice brašna (ja koristim glatko)
  • 3/4 šalice maslaca sobne temperature (oko 200 g)
  • 1 čokolada za kuhanje (100 g)
  • 3 jaja
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 šalica šećera
  • 1 kiselo vrhnje (200 ml)
  • 1/2 šalice vrele vode
  • 1/4 šalice nasjeckane pistacije

Premaz:

  • 1 krem sir (200 g)
  • 1 vrhom puna žlica maslaca sobne temperature
  • 3-4 žl šećera u prahu - po ukusu
  • 1 žličica vanilije
  • 1 šalica borovnica (svježih ili smrznutih)
  • 1 žl šećera
  • 1/3 šalice nasjeckane pistacije

 | Autor: Instagram @karmela_vukov_colic Instagram @karmela_vukov_colic

Priprema: 

  1. Maslac i šećer tucite mikserom, dodajte otopljenu čokoladu, jaja, vrhnje i vaniliju. Posebno pomiješajte brašno, prašak, sodu i sol pa malo pomalo dodajte smjesi.
  2. Na koncu ulijte vruću vodu da dobijete svilenkastu teksturu. Umiješajte pistacije. Pecite na 180 stupnjeva C 30-ak minuta. Pečen biskvit ohladite.
  3. U maloj posudi zagrijte borovnice i 1 žl šećera. Miješajući kuhajte 5 min pa ostavite da se ohladi. Odvojite 2-3 žlice, a ostatak usitnite u pire.
  4. Miksajte maslac sa šećerom u prahu. Dodajte vaniliju i krem sir (sobne temperature). Kad se izjednači, umiješajte pire od borovnica.
  5. Kremu namažite na biskvit. Po vrhu rasporedite preostale borovnice i malo prošarajte štapićem površinu. Pospite pistacijom.
Čokoladni kolač Možda vas zanima Čokoladni kolač iz tetrapaka za mlijeko: Bez brašna, bez pečenja, ali prava eksplozija okusa Rubrika Life&style Life&style  
Photo: Instagram @karmela_vukov_colic
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prekrasan kolac