Life&style

Razbili smo mit: zašto svi jedu Krafnellu?

U brzopoteznom gastro istraživanju miss7 novinarka Kristina posjetila je La Creperiju i kušala slavnu Krafnellu o kojoj priča grad. No, nešto je pošlo po krivu...

Da odmah bude jasno, nisam velika ljubiteljica krafni. Ako postoji palačinka, uvijek ću radije odabrati palačinku, ponajviše zbog finih dodataka koji se na nju mogu namazati, u nju utrpati, po palačinki posipati. N, kako je nastala cijela fama oko Krafnelle, novog proizvoda u ponudi palačinkarnice La Creperia i ja sam krenula u pohod vođena znatiželjom. Zapravo, nagovorile su me Korana i Eva, a ja sam povjerovala da uz sve te također božanstvene dodatke po čemu se Krafnella razlikuje od obične krafne, ovo ne može biti loše.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

I tako se u subotu zaputim u La Creperiju (Bukovačka cesta 23) i sjednem na minijaturnu terasu. Moram odmah pohvaliti osoblje koje je superljubazno, čak nevjerojatno ljubazno - konobar kao da je znao da sam novinarka :). Svoju sam Krafnellu čekala kojih 15 minuta, a napunila sam je Linoladom (od kokosa, dodatna sreća) borovnicama i Kit Katom. I evo je na stolu preda mnom: debeli smotuljak u kartonskoj posudi obložen folijom. Ne mogu reći da je zbog te folije baš lijep prizor, ni Insta-worthy, ali sam bila sretna zbog finih dodataka. Cijena same Krafnelle, bez ičega je 12 kn, voća 4, Linolade 4, i Kit Kata 4 kune. I produženi espresso 10 kn.

 | Autor: miss7 miss7

Prvi griz: proklinjala sam Korana i Evu. Dati u zadatak isprobavanje krafne prepunjene svime i svačime osobi koja i pizzu jede vilicom i nožem i nije promišljen potez. Toliko sam bila iznervirana curenjem i ispadanjem svih tih sastojaka iz krafne da sam se jedva koncentrirala na okus. Konobar je shvatio moje probleme i donio mi tanjur, vilicu i nož. Napokon sam počela jesti kao gospođa. 

 | Autor: miss7 miss7

"OVO je jedna od najmasnijih krafni koje sam u životu probala", pomislim u sebi. Uz borovnice ma koliko god bile svježe, ta masnoća se osjetila i mirisom i okusom. Da se razumijemo: nemam ništa protiv malo masnije hrane, pa Slavonka sam, ljudi! No, ovo stvarno nije bilo humano. Nisam uspjela do kraja pojesti Krafnellu koliko god se trudila. A kako bi samo palačinka s ovim dodacima billa odlična, prođe mi kroz glavu Ali, Krafnella je jedan veliki minus. Berem za mene, vjerujem da fanatični zaljubljenici u krafne u ovome mogu pronaći poseban užitak!

Dajemo joj bod za izgled (ne moje Krafnelle, koja sa svim slučajno baš svijetlim dodacima nije niti izgledala jako privlačno), ali ta krafnica... Ne znam je li moj slučaj bio izvanredan, jesu li im inače krafne ukusnije, ali je ovo stvarno bilo upitno. Ne kažem da je opća katastrofa, ali uz sav hype koji se stvorio oko ove krafne očekivala sam puuuuuno više. Note to myself: i dalje ću radije jesti palačinke. Hvala lijepa!

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0