Life&style 14. ožujka 2016.

Raščistite dom od zimskih stvari: Dobro došlo proljeće

arhiva.
1/14

Proljeće je u zraku pa raščistite interijer od svih mogućih zimskih stvari - kaputa, skija... te unesite vedre boje, svijeće i razigrane detalje

Ujutro kiša, popodne sunce, navečer opet oblaci. Treba li obući kaput i čizme ili baloner i balerinke, kišobran ili sunčane naočale? Popiti tabletu za glavu ili još jednu jaču kavu s frendicama? Malo mi se spava, a malo me puca neka hiperaktiva... Jedno je sigurno, proljeće je u zraku! I dok tražite torbu u koju stanu i kišobran, i vesta, i sunčane naočale, i tablete za glavu, nije loše napraviti plan za proljetni “makeover” stana. Savjet broj jedan je: raščistite stvari od svih mogućih zimskih stvari. Debele kapute, bunde, buce, skije, pancerice, saonice...Sve to, sudeći prema trenutačnoj vremenskoj prognozi i datumu na kalendaru, možete pospremiti do sljedeće sezone te organizirati stan tako da vam sve bude praktično, funkcionalno i lako dostupno. Jednostavan i efikasan način kako da to postignete je da bacite i riješite se svega što ove, a ni prošle zime niste obukli, obuli... Iznenadit ćete se koliko će vaš ormar prodisati, a hodnik, spavaća soba i dnevni boravak odjedanput biti uredniji i prozračniji. Drugi efikasan i brz način kako brzinski transformirati stan i unijeti u njega dašak proljeća je da izbacite sve što imalo podsjeća na zimu. Dakle, karirani uzorci, vunene dekice, tamni ukrasni jastuci, filc detalji, krzno, zimski motivi poput sobova, jelena... sve van.

 | Autor: arhiva arhiva

Tamne boje zamijenite svijetlima, a na prozore, stolove i stoliće stavite cvijeće. Odlično mogu izgledati i obične posudice s lukovicama zumbula, a vaze napunite mirisnim mimozama, tulipanima, narcisama, visibabama, ljubičicama, šumaricama i ostalim proljetno-livadskim cvijećem. Ako niste tip od cvijeća, onda efekt proljetne livade unesite kroz cvjetne motive. Kao i svakog proljeća u trgovinama ima pregršt predivnih jastuka, stolnjaka, posteljine, posuda, zdjelica, vaza, čaša s cvjetnim uzorcima. Ako bi se trebale birati biljke koje najviše podsjećaju na proljeće, onda bi to definitivno uz žutu i zelenu bile ružičasta i tirkizna koje sve u kombinaciji s vječnom bijelom lako transformiraju interijer u veseli kutak koji zrači pozitivom.

 | Autor: arhiva arhiva

Ako ste ljubitelj egzotike i dalekih putovanja, sigurno će vam se svidjeti nova Ikeina ograničena kolekcija TILLFÄLLE. Ova kolekcija je nastala nakon inspirativnog putovanja devet Ikeinih dizajnera i stručnjaka za razvoj koji su, inspirirani brazilskom arhitekturom, kulturom, hranom, prirodom, ali i mentalitetom i načinom življenja, napravili ovu jedinstvenu kolekciju koja spaja brazilsku opuštenost, skandinavsku suzdržanost i želju za redom. Bogati šareni tekstili, jarke boje, posuđe od kojeg biste najradije napravili pločice u kuhinji ili na terasi te polifunkcionalni komadi namještaja na kojima se može i zasvirati samo su neki od novih Ikeinih proljetnih aduta. Volite li više smirenije tonove, jednostavnost, red te eleganciju s daškom chica, onda će vam se sigurno svidjeti i nove drvene kutije koje su stigle u Emmezetu te koje odišu jednostavnim proljetnim šarmom, a u koje možete pospremiti sve što svakodnevno koristite, ali ipak želite da je uredno posloženo.

 | Autor: arhiva arhiva

No za pravo proljetno buđenje potrebno je probuditi sva osjetila, a tu će u prvom redu pomoći raskošne Diptyqueove mirisne svijeće s bogatom aromom cvijeta naranče, mimoze, đumbira koje možete nabaviti u zagrebačkome Modusu. A za prave ljubitelje senzualnih, ali ne i sentimentalnih mirisa, Diptyque je ovog proljeća pripremio pravu senzaciju - Eau des Sens koji spaja neroli, bogatu aromu cvijeta naranče, gorku naranču, tajnovite drvenaste tonove, svježinu đumbira i optimizam borovnice. Cijela harmonična zaokruženost zove na buđenje. Uživajte u buđenju svih osjetila. Dobro došlo nam proljeće.

Komentari 0