Life&style
Žena pita je li pogriješila što je platila vjenčanicu strankinji, umjesto svojoj kćeri

"Radije sam platila vjenčanicu siromašnoj djevojci koju ne poznam nego svojoj kćeri"

  • Premda je ova majka cijeli život trudila pružiti sve svojoj djeci, sada se u njoj nešto prelomilo 
  • Razlog tome je susret s nepoznatom ženom u trgovini
  • Sad se pita je li pogriješila što je platila vjenčanicu drugoj djevojci, a ne i kćerkinu

Žena kaže da su ona i njezin suprug odrasli u siromaštvu i naporno radili kako bi njihova djeca živjela bolje. Djecu su naučili vrijednosti teškog rada i nisu ih razmazili, ispričala je, međutim, priuštili su im neke važne stvari: kupili im prvi automobil i platili školarinu. Kad se prvo dvoje djece vjenčalo, platili su i vjenčanje, no prije vjenčanja trećeg djeteta, kćeri, nešto se promijenilo.

Dakle, kada je mama naišla na drugu mladenku, a koja je imala financijske probleme, ponudila je njoj platiti haljinu, ali ne i kćerkinu.
Na Redditu mama objašnjava da se njihovo treće dijete, Michaela, spremala za vjenčanja, tretiralo su je kao i prvo dvoje djece. Mama je s Michaelom išla na probu vjenčanice i dok su bili u salonu, riječ po riječ upoznali su drugu mamu i buduću mladenku koje su došle po istom poslu. Za razliku od njezine kćeri, te su dvije žene imale dosta problema da pronađu vjenčanicu.

I djevojka i njezin budući bili su iz skromnih obitelji koje su morale podići kredit da plate svadbu. Osim toga, bilo je vrlo malo plus-size opcija za buduću mladenku, a one haljine koje su bile odgovarajućeg broja bile su „jednostavno grozne“.

 | Autor: Unsplash/Thomas AE Unsplash/Thomas AE

Mladenka je mislila da je konačno pronašla haljinu koja joj se sviđa i za koju ima novca no onda je ispalo da će da svim preinakama zbog veličine ispasti 7000 kuna skuplja!

Možda vas zanima Ovih 20 mladenki sašile su svoju vjenčanicu iz snova. Malo smo ljubomorne Rubrika Life&style Life&style

Nakon što je gledala kako sirota djevojka snuždeno skida vjenčanicu od koje mora odustati, žena se prisjetila vlastite prošlosti. „Odrasla sam u siromaštvu, a bila sam i bucmasto dijete“, napisala je. „Maltretirali su me zbog toga, bila sam jako nesretna. Uvijek sam željela više i u ovoj mladenki vidjela sam sebe. Nisam htjela da se kupi ružniju haljinu ili haljinu koja joj ne pristaje.“

Prizor ju je toliko dirnuo da je ponudila da će platiti razliku. Presretna mladenka iz zahvalnosti ju je pozvala na vjenčanje, a jedina nezadovoljna zbog te geste bila je Michaela. Bola je bila ogorčena što je majka platila tuđu vjenčanicu umjesto njene. Odonda ne razgovara s roditeljima i nije ih pozvala na vjenčanje.

„Tako smo povrijeđeni i zbunjeni“, napisala je žena.

Većina komentatora složila se da majka nije u krivu. Mnogi su savjetovali da roditelji ni ne plaćaju svadbu ako nisu pozvani. „Ako te Michaela nije pozvala na vjenčanje, očito je odbila i tvoje dolare“, bio je jedan komentar.

 | Autor: Unsplash/Cheron James Unsplash/Cheron James

Otac je odlučio da neće platiti vjenčanje svoje kćeri ali se u zadnji čast predomislio - i mnogi su ga podržali!

Neki su Michaelu nazivali „razmaženom“ jer je napravila scenu nakon što su njezini roditelji već platili sve ostalo za vjenčanje.
„Platili ste da netko ima svoju haljinu iz snova jer inače ne bi mogla, a vaša kći je ljuta što za nju izdvajate SAMO nekoliko tisuća?“ bio je još jedan komentar.

Neki se ipak nisu u potpunosti složili sa ženom. Rekli su da je plaćanje haljine drugoj ženi na Michaelin dan bilo bezosjećajno, ali da je njezina reakcija pretjerana.“

„Mislim da je dobro pomoći strancu ako imaš viška novaca, ali shvaćaš li koliko je to nezgodno u ovoj situaciji?“, napisao je još jedan komentator. „Nisi mogla tražiti njene podatke i kasnije joj poslati novac? Morala si čekati da se tvoja kćer doslovno okrene (proba haljinu) kako bi napravila svoje dobro djelo.“ 

Photo: shutterstock

Komentari 0