Life&style

Putovanje svijetom i to plaćeno? Ova tvrtka nudi upravo to, a zahtjev za prijavu nije kompliciran

  • Ako si ikada sanjala o tome da putuješ svijetom i da za to još budeš i plaćena, evo odlične prilike za to 
  • Naime, jedna američka tvrtka je u potrazi za osobom koja će mjesec dana putovati svijetom i kreirati digitalni sadržaj te za to biti plaćena 10 tisuća dolara
  • Na oglas se mogu prijaviti svi, bez obzira na državljanstvo, a zahtjevi navedeni u prijavi čak nisu niti komplicirani
  • Pročitaj također: 20 eura za Pariz, 15 za Oslo ili Rim... Gdje po Europi putujemo u rujnu i listopadu s Ryanairom?

Proputovati svijet, osobito ako su svi troškovi pokriveni, životni je san mnogih (doduše, vrlo često neostvaren). No, jednoj se osobi ipak pruža prilika za to. Naime, američka tvrtka Shift je u potrazi za osobom koja će, na mjesec dana, biti zaposlena na poziciji Chief Nomad Officer i u tih mjesec dana proputovati nekoliko zemalja s 10 tisuća dolara koji će pokriti troškove smještaja i prijevoza. U zamjenu za dobiveni novac, Chief Nomad Officer će kreirati digitalni sadržaj za društvene mreže tvrtke Shift s fokusom na život digitalnih nomada što će pomoći svima onima koji žele putovati i raditi, odnosno raditi na daljinu. 

Naime, rad na daljinu je, i četiri godine nakon izbijanja pandemije, još uvijek jedan od najpoželjnijih načina rada. Jedno je istraživanje pokazalo da čak 85 posto milenijalaca u potpunosti želi prijeći na rad na daljinu, odnosno da ne žele biti vezani za ured i svaki dan odlaziti na posao. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Glavna zadaća Chief Nomad Officera bit će povezati se s drugim digitalnim nomadima koji će podijeliti svoje iskustvo putovanja i rada na daljinu, kreirati storyje, fotografije i vlogove za Shift društvene mreže te na taj način s publikom izgraditi osjećaj zajedništva. Kada je riječ o zahtjevima za prijavu na ovaj posao, oni uopće nisu previše komplicirani niti zahtjevni, ali očekuju veliku razinu kreativnosti s obzirom na to da će konkurencija sigurno biti iznimno jaka.

Naime, od kandidata se očekuje da snimi video u trajanju od 60 sekundi i da ga objavi na Instagram i TikToku te da u njemu objasni zašto je baš on idealan odabir za ovu poziciju. U opisu objavljenog videa treba koristiti i službene hashtagove koji su navedeni u prijavnici. Rok za objavljivanje videa je 20. rujna, a očekivani početak rada, odnosno prvo putovanje bi trebalo biti 7. listopada. Na ovaj oglas se mogu prijaviti svi koji imaju važeću putovnicu. 

Photo: Instagram @mobinapeiman
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Mnogi to hoce