Life&style

Prvo hrvatsko pivo stvoreno - za sportaše!

Što uopće znači proteinsko pivo? Njihov six pack trebao bi osigurati six pack na tvom trbuhu, a prvo proteinsko pivo proizveo je poznati craft brend 5th Element Pivovare Daruvar

Zna se što znači kad u birtiji naručiš sportsko pivo. Konobarica će ti donijeti točeno karlovačko, ožujsko ili koje pivo već ima na točioniku u čaši od dva decilitra. Šifra "točeno" znači "danas ne pijem, ovo je tek toliko, malo pivce da privežem dušu. Inače, živim sportskim životom." No izgleda da sportsko pivo dobiva drugi smisao.

U moru novih piva, različitih okusa i iz različitih pivovara, zaintrigirala nas je novost da je proizvedeno prvo hrvatsko proteinsko pivo, Polleo sport protein beer. Zvuči zanimljivo, o čemu je riječ? Domaća craf pivovara, 5th Element je u suradnji s Polleo sportom napravila novu formulu. Riječ je o jedinstvenom ale pivu koje je obogaćeno proteinom sirutke.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Naime svaka boca sadrži 5 do 7 grama whey proteina. Whey protein protein mliječne sirutke, dodatak je prehrani koji nastaje kao nusprodukt pri proizvodnji sira. To je tzv. kompletni protein jer opskrbljuje tijelo s neophodnim tipovima aminokiselina koje potpomažu rast i oporavak mišića nakon treninga. Stoga je popularan kod aktivnih osoba.

via GIPHY

Dakle, sjajna vijest za sve koji naporno rade na svom six packu ne žele ga uništiti zbog piva. Konačno nakon vježbanja ili trčanja možeš s frendicama bez grižnje savjesti popiti fino pšenično pivo, a zeleni čaj ostaviti za zimske mjesece. Ili dva piva? Naime, proteinsko pivo ima i nešto manji udio alkohola, 4,5 %. Cijena piva je 12,99 kuna i može se kupiti u Polleo sport poslovnicama.

Možda vas zanima Ovo je najbolji koktel od pive - sličan radleru, ali bolji! Rubrika Life&style Life&style

A okus? Doista, da ne znaš da je proteinsko ne bi ti na kraj pameti palo da je ovo pivo "drukčije". Možeš ga i testirati - kupi nekoliko boca, dobro ga ohladi i ponudi dragom dok gleda nogomet. Neka i on gradi mišiće dok se bavi sportom. Sumnjamo da će se buniti.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0