Life&style

Pružite svom licu kraljevski tretman maskama iz kućne radinosti

Prirodne, organske i djelotvorne - maske za lice iz kućne radinosti najbolji su tretman za vašu kožu, a poželjet ćete ih i pojesti...

Kada želite svom licu priuštiti tretman maskom, a ne da vam se izlaziti iz kuće, dovoljno je samo otići do kuhinje. Kod kuće možete napraviti razne maske za lice, na koje nećete trebati trošiti novac, a uz to su i savim prirodne te, naravno, djelotvorne. Isprobajte ove jednostavne recepte i podarite svom licu kraljevski tretman:

Organska maska od banane

Ova tropska maska podarit će vašem licu zdravi sjaj, a može se koristiti na svim tipovima kože.

Priprema: Zgniječite polovicu banane. Dodajte žlicu iscijeđene naranče i žlicu meda te sve promiješajte. Nanesite na lice i ostavite da stoji 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom i namažite lice hidratantnom kremom.

'Doručak' maska

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ova maska sadrži proteine i cjelovite žitarice, baš poput idealnog doručka, a pomaže u čišćenju i umirivanju masne kože.

Priprema: Pomiješajte jedan žumanjak, žlicu meda, žlicu maslinovog ulja i pola šalice zobene kaše. Nanesite masku na lice i ostavite ju da stoji 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom i namažite lice hidratantnom kremom.

Maska od meda i papaje

Ova maska posebno je namijenjena ljudima koji imaju problema s pigmentacijom, sunčanim pjegama i crvenilom lica.

Priprema: Pomiješajte dvije žlice meda i pola šalice zgnječene papaje. Nanesite na lice i ostavite da stoji 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom i namažite lice hidratantnom kremom.

Božanstvena maska od meda i citrusa

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kombinacija meda i naranče odlična je za instant popravak tena, a vašem licu podarit će organski, zdravi sjaj.

Priprema: Pomiješajte tri žlice iscjeđene naranče i pola šalice meda. Nanesite na lice iostavite da stoji 30 minuta. Isperite toplom pa hladnom vodom te namažite lice hidratantnom kremom.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0