Life&style
Hyundai BAYON

Provozale smo se u novom Hyundai BAYON-u i moramo priznati da smo se malo zatreskale

  • Jesi li za jedan mali 'road trip', sa spuštenim prozorima, vjetrom u kosi, glasnom glazbom i uživanjem na najjače?
  • Nadam se da ponešto možeš doživjeti i kroz naše iskustvo dok smo se prekrasnim pejsažima oko Motovuna imale prilike provozati u sasvim novom SUV Hyundai Bayonu
  • Još smo uvijek pune dojmova i nadamo se da ćemo ti kroz njih dočarati ovog ljepotana -  privlačnog, samopouzdanog stava i snažnih linija, a nadasve nježnog, okretnog i sigurnog

Baš u vrijeme kada već polako počinjemo sanjariti o ljetovanju, dovoljno istrošeni teretom duge zime, dobili smo priliku uživati baš kako ćemo i to očekivati u ovoj sezoni: udobno, simpatično, lijepo i sigurno!

Omogućio nam je to Hyundai koji i redakciju miss7 pozvao na predstavljanje BAYON-a, potpuno novog crossover SUV-a posebno dizajniranim za Europu. Štoviše, ovaj najnoviji član Hyundaijeve proširene SUV obitelji nadahnut je jednim od najčarobnijih i najaromatičnijih mjesta za odmor - Bayonneom, glavnim gradom Francuske Baskije i općenito pravim malim draguljem na jugozapadu Francuske. No, i Hrvatska svoje bisere ima, pa gdje se onda zaputiti na predstavljanje jednog takvog automobila nego u divnu Istru, točnije, u Motovun

Hyundai BAYON | Autor: Hyundai Hyundai Hyundai BAYON

Novinari i zaljubljenici u automobile, svi mi koji jednako cijenimo i performance kao i vizualni identitet automobila, upoznavanje smo odradili u Wine & Heritage Hotel Roxanich. Zapravo, više je to bile škicanje, odmjeravanje i potiho iščekivanje da sjednemo za volan automobila  napravljenog baš po mjeri ubranog i modernog čovjeka. U eventu koji je vodila Marijana Batinić najnoviji Hyundai Bayon novinarima je predstavio tim Hyundai Hrvatska d.o.o: Domagoj Burić (direktor marke Hyundai za tržište RH), Vlasta Milina (voditeljica marketinga i komunikacija) te Danijel Bebić (Product Manager za marku Hyundai). 

Marijana Batinić uz Hyundai BAYON | Autor: Hyundai Hyundai Marijana Batinić uz Hyundai BAYON

Kompaktan izvana, a prostran iznutra

A onda je iščekivanje moglo ustupiti mjesto pravom doživljaju. Naime, bajkovitim istarskim pejsažem i vijugavim cesticama na obroncima Učke kompaktni, simpatični i vrlo okretan Hyundai BAYON omogućio je pravi gust vožnje i uživanje u okolini.

Osim što je poslušan i ugodan za vožnju automobil se na prvu pokazao i vrlo praktičnim – unutrašnjost mu je prostrana, dobro osvijetljena  s vrlo iskoristivim i prilično velikim prtljažnikom…Možemo zamisliti vrlo lagano odlaganje od dječjih kolica preko brojnih vrećica koje vučemo sa sniženja ili namirnica sa zelene tržnice… K tome, upotrebu olakšava i inteligentni poklopac prtljažnika za pokrivanje tereta koji se može pomaknuti duž stražnjeg dijela stražnjeg sjedala pruža dodatne mogućnosti. Savršeno!

Unutrašnjost Hyundai BAYON-a | Autor: Hyundai Hyundai Unutrašnjost Hyundai BAYON-a

Napredne performanse i značajke

Uz prostranu unutrašnjost zapravo je vrlo kompaktan auto koji bez problema mogu parkirati i oni koji, poput mene, i nemaju puno kilometara na svojoj vozačkoj dozvoli. Po mjeri je i ostatak unutrašnjosti. A osim odlične fizičke kompatibilnosti kada se zavali u udobno sjedalo, dojam pojačava elegantna pregledna digitalna instrument ploča, audio video navigacija, ali i odlične infotainment značajke

Unutrašnjost Hyundai BAYON-a | Autor: Hyundai Hyundai Unutrašnjost Hyundai BAYON-a

Vjerojatno će se i drugi razveseliti poput mene - Hyundai BAYON opremljen je i novom značajkom Integracija kalendara pa sam s lakoćom mogla sinkronizirati svoj Google (može i Apple) kalendar s informacijskim sustavom automobila i navigirati izravno na sastanke. Sve se to odvija zahvaljujući naprednoj tehnologiji povezivanja odnosno dostupnosti bežičnog zrcaljenja i tehnologije Hyundai Bluelink®. 

Naravno, neovisno jesi li ljubiteljica francuskih šansona ili bi svoj tempo vožnje radije udara žestokim rokerskim rifovima ili pak nečim trećim, uživanje glazbi je zajamčeno uz Bose audio sustav

Nimalo nevažno, automobil se može pohvaliti niskom potrošnjom goriva i visoko konkurentnom emisijom CO2 zahvaljujući obnovljenoj obitelji benzinskih motora. 

Samopouzdan i snažan, a istovremeno vrlo nježan

A ono što nama žena također nipošto nije nevažno je i dizajn samog auta kojeg sam ostavila kao šećer na kraju. Zaista, radi se o zaista osvježavajućem dizajnu sa značajkama koje bismo i primijenile u pronalasku idealnog muškarca – privlačan je, ima samopouzdan stav i snažne linije. Zapravo je to prepoznatljiv Hyundaijev dizajn (Hyundaijev identitet dizajna Sensuous Sportiness) koji ga izdvaja iz mase zahvaljujući posebnostima poput upečatljivih svjetla u obliku strelica. Malo oštrine može donijeti samo seksepilnost, zar ne?

Hyundai BAYON | Autor: Hyundai Hyundai Hyundai BAYON

Dostupan je u ukupno devet vanjskih boja, a mi smo uživale u našem limenom domaćinu prekrasne boje Mangrove Green…i sasvim mu se prepustile pa i malo zaljubile. 

Photo: Hyundai

Komentari 0