Life&style

Provjeri: je li ti ona zaista prijateljica?

Još od srednje škole ona je u tvom životu i zoveš je prijateljicom, no je li vaš odnos zaista ono što se može nazvati prijateljstvom?

S njom dijeliš tajne, upoznala si je sa svakim svojim dečkom i pozivaš je na sve svoje rođendane, ali ipak nakon skoro svakog vašeg susreta osjećaš gorak okus u ustima. Pa, mislimo da je vrijeme da se zapitaš je li tvoja prijateljica zaista prijateljica ili samo netko tko te, žao nam je, dobro iskorištava. Provjeri da li nešto od ovoga obilježava vaš odnos: 

#1 UVIJEK JOJ NEŠTO TREBA
Večeras ide van pa joj treba ona tvoja nova haljina koju si kupila za rođakinjinu svadbu, a sutra je trebaš svojim autom odvesti u šoping, a, dakako, često joj treba posuditi i novac. Naravno da mislimo da frendici u nevolji uvijek treba uletjeti, ali ako je tvoja prijateljica stalno u nevolji, a ti je stalno spašavaš, možda je vrijeme da se vaš odnos preispita. Predlažemo da je testiraš tako da počneš i ti tražiti od nje slične protuusluge pa da vidiš na čemu ste zapravo.

 #2 NE ČUVA TVOJE TAJNE
Ako ono što danas s njom podijeliš na kavi već sutra čuješ od vaše zajedničke poznanice, onda ona vjerojatno krši jedno od osnovnih pravila prijateljstva, a to je povjerenje. Veliko NE!

#3 TI SE UVIJEK PRILAGOĐAVAŠ NJEZINIM POTREBAMA 
Nalazite se i čujete samo i isključivo onda kada je njoj zgodno. Ona zbog tebe ne želi pomaknuti svoje planove niti napraviti bilo kakav ustupak, ali od tebe očekuje da budeš tu za nju kad god joj zatrebaš. Samo ćemo napomenuti, ovo nikako nije fer.

#4  UVIJEK JE ONA GLAVNA TEMA
Njezini ljubavni problemi, njezina kriza na poslu, njezine nove cipele...Većinu zajedničkog vremena pričate o njoj, a za tvoj život se rijetko kad nađe vremena i interesa. Zvuči li poznato?

#5 NIJE UZ TEBE U TEŠKIM VREMENIMA
Kada je kod tebe sve u redu, ona je tu za izlaske i kavice, ali kad ti stvari krenu loše, ona jednostavno nestane. Možeš je očekivati ponovno u svom životu kad ti riješiš svoje probleme. Stvarno nije u redu... 

#6 STALNO TE KRITIZIRA
Ona će ti dati kompliment jako rijetko, ali je za kritiku, podcjenjivanje i ismijavanje uvijek raspoložena. Mi mislimo da je život i bez zlobnih komentara kompliciran i da ne treba trošiti vrijeme, energiju i živce na ljude koji to ne zaslužuju. I da to svojoj 'frendici' trebaš dati do znanja. 

Photo: promo

Komentari 0