Life&style

Provjereni trikovi za nanošenje make-upa koje svaka žena treba znati

U moru savjeta teško je pronaći one kojima stvarno možete vjerovati. Zato smo mi to učinili za vas, a imamo i propis 'Best Buy' proizvoda iz dm-a

Šminkate li se svakodnevno, isprobavate razne trendove i studiozno proučavate savjete beauty blogera i vizažista? Ili pak ujutro stavite tek nešto malo podloge, korektora i maskare? Bez obzira na to jeste li početnica u šminkanju ili prava profesionalka, zasigurno ste naišli na brojne savjete kako da vam make up bude bolji, ponekad čak i oprečnih. Zato vam mi na jednom mjestu donosimo četiri provjerena trika za make up koje apsolutno svaka žena treba znati. Prije nego krenemo, evo što vam je potrebno:

- korektor, tekući puder, upaljač, olovka za oči, maskara, žlica, ruž i olovka za usne + malo vremena i volje

Ako vam nešto od gore navedenih proizvoda nedostaje, svratite do dm-a jer  kupnjom proizvoda Maybelline, Max Factor, Bourjois, Pupa i Profusion ostvarujete 25x više bodova na kartici dm active beauty.

Pa krenimo s 'hakiranjem' make upa!

Nanesite podlogu prije korektora

Ne znamo za vas, ali mi nikad nismo zapravo zastali i promislili o načinu nanošenja tekućeg pudera i korektora. Zapravo ima savršenog smisla ako prvo stavite podlogu, jer na taj način umanjujete crvenilo i neujednačenost tena, a prištiće i mrlje koje puder nije prekrio prođite korektorom. Na ovaj način će cijela podloga trajati duže i izgledati prirodnije.

Best Buy: Maybelline Affinitone tekući puder, Maybelline Super Stay 24h tekući korektor

'Otopite' olovku za oči prije korištenja

Ovaj savjet na prvu može zvučati čudno, ali kod nanošenja olovke za oči vaš najbolji prijatelj je upaljač. Držite olovku sekundu ili dvije ispred otvorenog plamena, pričekajte da se malo ohladi i uživajte u rezultatima! Olovka će biti kremasta, a nanošenje puno jednostavnije.

Best Buy: Max factor olovka za oči, Pupa Multiplay olovka za oči, Bourjois Khol & Contour olovka za oči

Koristite žlicu kao štit od maskare

Nema ništa gore nego kada nakon savršenog premaza maskare shvatite da vam se sve precrtalo na kapke. Da se to više nikad ne bi dogodilo, pomoći će vam obična žlica. Držite je tako da prekrije cijeli kapak i nanesite maskaru kao inače. Tako će eventualni tragovi ostati na žlici, a neće upropastiti vaš trud. Genijalno!

Best Buy: Maybelline Lash Sensational Sky High maskara, Max factor 2000 Calorie Dramatic Volume maskara

X je rješenje za pravilno nanošenje ruža

Najlakši i najjednostavniji način nanošenja ruža je uzeti olovku za usne u istoj boji željenog ruža i nacrtati X na sredini usnica, odnosno na „Kupidovom luku“. Olovkom za usne povežite vaš X s kutom usana i potom obrubite donju usnu. Za dulje trajanje ruža, pogotovo ako ćete koristiti tekući ruž za usne, ispunite cijelo područje olovkom, a tek onda nanesite ruž.

Best Buy: Maybelline Color Sensational olovka za usne, Maybelline Color Sensational ruž za usne

Višestruke bodove pri kupnji proizvoda Maybelline možete ostvariti do 15. rujna, a 25x više bodova pri kupnji make up proizvoda Max Factor, Bourjois, Pupa i Profusion do kraja rujna i to pri kupnji u prodavaonicama dm-a i dm online shopu!

Uživajte u proslavi dm-ovog 25. rođendana i na www.dm.hr saznajte koja vas još iznenađenja čekaju povodom ove velike proslave koja traje cijelu godinu!

 

Photo: dm.hr