Life&style

Proslavili smo Dan planeta Zemlje uz ukusna plant-based jela

Prehrana je od iznimne važnosti u kvaliteti života i zdravlju pojedinca. Posljednjih se godina sve više priča o plant-based prehrani, odnosno prehrani temeljenoj na biljnim izvorima koja ima brojne dobrobiti na zdravlje čovjeka, ali i planeta. Različiti su razlozi kojima se zagovornici plant-based prehrane vode, a najčešće su to briga o osobnom zdravlju, klimatskim promjenama, održivosti planeta i želja za etičkim tretmanom životinja. 

Kako bismo obilježili Dan planeta Zemlje, 22. travnja smo proslavili uz veganski ručak od Nestlé proizvoda iz nove linije Garden Gourmet linije proizvoda baziranih na namirnicama 100% biljnog porijekla. 

 | Autor:

Nestlé je svjestan svoje uloge u oblikovanju održivije budućnosti planete i na svim razinama poslovanja ulaže značajne resurse kako bi pridonio smanjenju otpada, korištenja jednokratne plastike te smanjenju i onečišćenju voda. Upravo zato je lansiranje Garden Gourmet linije plant-based proizvoda bio potpuno logična odluka. Plant-based brand Garden Gourmet ispunjava želje i potrebe vegetarijanaca, vegana i fleksitarijanaca. Uključuje proizvode za one koji žele uvrstiti više biljnih proizvoda u svoju prehranu, bez kompromisa vezanih uz okus ili teksturu. U pripremi Garden Gourmet proizvoda koristi se protein soje, koji ima ugljični oksid do 80 puta manji od proteina životinjskog podrijetla, a pakiranja se u potpunosti mogu reciklirati. 

 | Autor:

Plant-based ručak od Garden Gourmet proizvoda baziranih na namirnicama 100% biljnog porijekla za zaposlenike 24sata pripremio je chef Matei Negovetić. Chef Matei mnogima je poznat po svom učešću u hrvatskoj inačici showa ''Masterchef'' u kojoj se široj javnosti predstavio svojim plant based jelima. Matei je pokrenuo blog Plant-based Full of Taste na kojem svakodnevno sa svojim pratiteljima dijeli šarene i originalne plant based recepte, a sada su dio njih imali priliku degustirati i zaposlenici 24sata.

 | Autor:

Na meniju su se našli MAGGI krem juha od rajčice i bosiljka te MAGGI krem juha od vrganja i šitake gljiva s dodacima poput hrskavih krutona i sjemenki koje su bile poslužene za predjelo. Za glavno jelo Matei je pripremio No-compromise salatu s Garden Gourmet Nuggetsima na bazi sojinih bjelančevina, kao i Garden Gourmet Burger poslužen uz grilanu palentu, kupus salatu i Thomy umake. Kao šećer na kraju, uslijedio je desert, točnije dva deserta: Cup of coffee kolačići s Nescafé kremom i Cookie harmony Nestlé čokoladni keksi koji su planuli dok kažeš - ''keks''!

 | Autor:

Osim što je ekološki prihvatljivija i nježna prema našem planetu, plant-based prehrana ima i brojne pozitivne promjene na čovjekovo zdravlje – smanjuje nadutost, otklanja osjećaj umora nakon obroka, pomaže u regulaciji probave i reguliranju tjelesne težine i tijelu daje energiju.

 | Autor:

Više o plant-based liniji branda Garden Gourmet saznajte na linku.

Photo: Garden Gourmet
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    yupii