Life&style

Proslava rođendana zagrebačkog ZOO-a stvarno obećava. Evo što se sve priprema za sutra

Tko god je ovih dana prošao zagrebačkim Trgom kralja Tomislava nije mogao ne primijetiti kako su stanovnici centra grada postale - zebre, risovi, lavovi, devi i nojevi. Ne brini se, nisu zaposlenici zagrebačkog zoološkog vrta malo poludjeli i pustili sve životinje. Ovi ljubimci su ipak - od papira, a najavljuju 93. rođendan zagrebačkog zoološkog vrta

"Papirnati" stanovnici maksimirske šume nakratko su posjetili Trg kralja Tomislava, a razlog je logičan - ove subote Zoološki vrt Grada Zagreba slavi 93. rođendan. Riječ je o projektu "Životinje u srcu grada" koji na prikladan način povezuje stanovnike Zagreba i zagrebački zoo pa nije čudo da se dio proslave prebacio i u centar grada. Velika proslava će se sutra održati upravo u Maksimiru, ali ne radi se o samo jednom slavljeniku.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Ravnatelj Damir Skok i fotograf realne izložbe Damir Hoyka

Svoj će prvi rođendan proslaviti i mala, za sada bezimena, morska lavica koja će upravo u subotu dobiti ime. Ime će za malu odabrati ni više ni manje, nego Đelo Hadžiselimović. Odabrao Đelo Hadžiselimović, zar ne?

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Bezimena morska lavica

„Subotnja proslava kruna je događaja pripremljenih za veliki rođendan Zoološkog vrta. Sve je počelo na Trgu kralja Tomislava gdje smo postavili nekoliko statua naših stanovnika i fotomontaže Damira Hoyke. Zagrepčani su na taj naš projekt „Životinje u srcu grada“ sjajno reagirali, a ugodna iznenađenja očekuju ih i idućih dana“, izjavio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Ravnatelj Damir Skok

Za sve posjetitelje vrta se priprema bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja. Zajedničko im je promicanje očuvanja biološke raznolikosti. U Edukacijskom centru zainteresirani će moći doznati sve o međunarodnoj kampanji „Šuma bez pjesme“. Ispred Tropske kuće posjetitelji će upoznavati gmazove - od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Oni hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu, ali i kukca paličnjaka te voćnog kornjaša.

Životinje u centru grada | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

„Kreativci će pune ruka posla imati u Kineskom paviljonu. Tamo će se od papira i užadi izrađivati životinjske uši i repovi. Na poligonu ispred Lavljeg mosta najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi“, najavio je Skok.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Lemur

Dječica će moći obojiti lica u duhu životinja, a dodatno veselje će unijeti i maskote stanovnika zoološkog vrta. Zaključak? Jedva čekamo subotu i nadamo se lijepom vremenu!

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0