Life&style

Pronašli smo mjesto na kojem podjednako možeš uživati u kolačima s pariškim šarmom, ali i u craft pivu

  • Predah uz kavu, kolače ili omiljeno piće u centru grada su ovih dana još ugodniji, a postoji dobar razlog
  • Pariška šik atmosfera vlada u luksuznom boutique hotelu Le premier, kojeg smo otkrile u centru Zagreba
  • Posebno nas je oduševila gastronomska ponuda i slastice koje priprema Sanja Sajko, ali ovo mjesto ima još aduta kojima osvaja na prvu

Lijepo vrijeme idealno je za ugodne šetnje gradom, a ima li slađeg predaha od zastajanja na kavi i kolačima s frendicom ili na ručku s dečkom u samom centru grada. Zagrepčani koji su u proteklim tjednima itekako bili uskraćeni za neponovljivu atmosferu koju pruža metropola sada su ponovo na njegovim ulicama. Vjerujemo kako si i ti među njima, a imaš li svoje omiljene rituale u kojima uživaš u kratkim predasima?

Možda se voliš osvježiti slatkim zalogajima torte uz talijanski espresso ili snagu povratiti uz omiljeno craft pivo. Među nama se sigurno mogu pronaći i one koje vrhunski ručak vole provesti u ambijentalnoj atmosferi grada. Svi imaju različite rituale, a nama je, zato, za oko zapelo jedno mjesto u središtu Zagreba koje može u tome svemu udovoljiti

 | Autor: Mario Poje Mario Poje

Luksuzni boutique hotel Le Premier, u Ulici kralja Držislava 5, smješten je u secesijskoj palači i već na prvi dojma pršti zavodljivim pariškim šarmom. I na ovoj adresi zaista postoje razlozi za bilo koju vrstu zaustavljanja. Tortica od jagode, mousse od borovnica, ručno rađene praline, Pavlova tortica od šumskog voća…, samo su dio slastica koje možeš pojesti u prekrasno uređenom ambijentu hotela, ponijeti kućama ili naručiti preko Wolt aplikacije. Zadovoljni će biti i oni koji dođu na ručak ili večeru, jer se ovaj hotel posebno ponosi simfonijama okusa na tanjuru koje priprema chef Stefano Cosattini s dvije Michelinove zvjezdice

 | Autor: Mario Poje Mario Poje

Chef Stefano naglašava da u Le Premieru prate svjetske trendove, ali što je još važnije, stvaraju ih. Ovaj luksuzni hotel svjestan je koliko važno biti jedinstven i drugačiji uz njegovanje vrhunske kvalitete i odabirom svježih sezonskih namirnica. Zato se najbolje kulinarske snage ovog hotela redovito razmjenjuju iskustva s kolegama iz Italiji i Engleske. 

 | Autor: Mario Poje Mario Poje

I kada je riječ o slasticama, ništa se ne prepušta slučaju. U odličnim slasticama nalaze se vrhunske čokolade, svježa jaja, orašasti plodovi, a mjesta za praškove za kreme, nerafinirani šećer i slično, nema. Ljubiteljice tartova svakako bi trebali ovo mjesto uvrstiti na popis budući da ih tamo dočekuju čak tri vrste ove slastice – od svježih jagoda, borovnica i malina, a sve u izvedi Sanje Sajko koja u svijet slastičarstva ušla nakon što je prije šest godina pobijedila u emisiji Tri, dva, jedan – peci. Posebnost je i bezglutenska torta kao i torta za vegane koja se može naručiti za doma. 

 | Autor: Mario Poje Mario Poje

Osim gastronomski užitak, ovaj hotel sa 60 pametnih soba te predsjedničkim apartmanom u penthouse-u, uveo je posvetio je posebnu pozornost i interijeru. Puno govori i činjenica da su vlasnici hotela angažirali poznatog majstora parfema Lorenza Ferra koji je kreirao parfem hotela, inspiriran vegetacijom, posebice drvećem, koje raste oko ovog jedinstvenog mjesta. Hotel nudi i stilski lounge i cigar bar Humidor te spa centar. 

 | Autor: Mario Poje Mario Poje

Svraćanje u ovo posebno mjesto u centru grada zaista je predah kakav se samo može poželjeti.

Photo: Mario Poje

Komentari 0