Life&style
Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce 1/23 Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce

Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce

Zelena boja vlada trendovima u interijerima, a neki su dućani malo uranili pa već sada možete prošetati ljetnim kolekcijama

Veljača je uvijek zanimljiva jer je to mjesec velike smjene trendova. Zimsko, tamno, sivo, polako odlazi iz ormara, a dućani se napokon pune novim stvarima nakon stotog kruga sniženja. Ista stvar je i u interijerima. Ove sezone zaobilazna je zelena boja 'greenery' koju je Pantone proglasio bojom 2017. godine. Uz zelenu, u trendu je sve što podsjeća na zeleno, odnosno prirodu. Uzorci raznih egzotičnih biljaka, cvjetova, drveća, listova, na stolnjacima, tanjurima, posteljini, ručnicima, jastucima... In je jako prirodno ili čak i umjetno cvijeće, a nezaobilazne su viseće tegle za razne lončarice. Osim te zelene, u trendu je i plava te žuta i narančasta boja. Zapravo sve boje koje prizivaju proljeće i sunce u domovima nakon zaista duge i monotone zime. I zato smo jako sretni da su napokon u dućane stigle nove kolekcije. Malo smo prošvrljali i napravili predgled najboljih stvari koje su već stigle ili ubrzo stižu u high-street brendove za dom.

 | Autor: arhiva arhiva Ikea Sommer

Počnimo s mnogima najzanimljivijom Ikeom. Dugoočekivana dizajnerska PS 2017 kolekcija napokon je stigla, a najbolji komadi već su rasprodani. No, ne brinite uskoro stižu novi jednako kao i razni noviteti iz art kolekcije Spridd koja je već stigla u Rugvicu i odlikuju je šarene, vesele, dekoracije bogatih kolorita i oblika. Kao što je božićna kolekcija stigla već početkom listopada, tako je u Ikeu uranila i ljetna kolekcija naziva Sommer 2017 koja je namijenjena prvenstveno životu na otvorenom, piknicima, terasama, balkonima, šetnjama po prirodi... Uvijek vesela, šarena, razigrana, pomalo i morska i ove godine razveselit će svaki doručak na terasi, večeru uz lampice na balkonu.

 | Autor: arhiva arhiva Ikea Jassa

Vrlo koloritna, a pomalo mistična, i jako egzotična je i nova kolekcija Jassa koja bi uskoro također trebala stići i u hrvatskoj Ikei. Njezina inspiracija su egzotični otoci, palme, pleteni namještaj s Bahama, Cariba, Tajlanda, Filipina ili nekog drugog egzotičnog mjesta za kojim žudimo iz naših hladnih predjela. U niskom startu je i kolekcija Stockholm koja je uvijek malo suzdržanija, ali opet homey, ugodna, zanimljiva.

Prozračna i vrlo dojmljiva je nova Hotel kolekcija Zara Homea. I ona je inspirirana egzotičnim otocima, plavetnilom, bjelinom, palmama... Dok ju gledate točno si možete zamisliti jedno savršeno jutarnje buđenje na Santoriniju, okupani suncem...  

 | Autor: arhiva arhiva Zara Home Hotel   

Uistinu čarobno. No, kada već pričamo o hotel liniji jeste li znali da istraživanja pokazuju da većina ljudi u svom domu žele upravo ono što su vidjeli u nekom hotelu u kojem su boravili i koji im se svidio. Zato uopće ne čudi što Zarina premium kolekcija stvari za dom upravo nosi naziv Hotel.

H&M home također je predstavio hrpu noviteta, a nama su se najviše svidjeli oni egzotični inspirirani prirodom, palmama, bogatim teksturama, ornamentima te već trademark motivima ananasa i plamenca.

 | Autor: arhiva arhiva Tanjur, hm.com, 35 kn

Diptyque, brend čiji mirisi za dom se prodaju i na Net-a-porteru i apsolutni su lideri kada su mirisne svijeće u pitanju, ovog proljeća lansirao je svijeću Rosamundi. Dominatnim mirisima ove svijeće čine dvije kraljice ruže; centafolija i damaskanska ruža. Kada one procvjetaju, ova priča dobije svoj rasplet. Naglašeni bergamot i crni ribizl daju svježinu, dok geranij daje cijeloj priči završnu prirodnu notu...

 | Autor: arhiva arhiva Rosamundi svijeća, Diptyque, Modus

Emmezeta, Jysk, Lesnina, Kare design, Home Sweet Home, Dizajnholik, Modus, svi imaju neke zanimljive novitete koji će zasigurno postati tihe patnje, a u mapicu odličnih dućana za opremanje doma je novi webshop i showroom Gnijezdo, netom ovih dana otvoren na zagrebačkoj Malešnici.

 | Autor: arhiva arhiva Posteri, gnijezdo.hr, od 118 kn

Ako vam je skandinavski dizajn malo previše bijel, drven i prozračan, a ipak preferirate suvremene linije, onda bi vam se jako mogao svidjeti nizozemski dizajn koji se prodaje u Gnijezdu. HK living, Wood, Zuiver, Duch Bone, Be Pure, It's about Romi, Stbr brendovi su koji su od nedavno dostupni i u Hrvatskoj te u koje bi se mogli ozbiljno zaljubiti. No, da ne duljimo, u galeriji potražite 30+ noviteta koji ćr vas osvojiti na prvi pogled.

Photo: arhiva

Komentari 0