Life&style
Proizvode obitelji Čorić iz Petrinje od sada možete pronaći u dm-u i dm online shopu Proizvode obitelji Čorić iz Petrinje od sada možete pronaći u dm-u i dm online shopu

Proizvode obitelji Čorić iz Petrinje od sada možete pronaći u dm-u i dm online shopu

Već 16 godina na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice obitelj Čorić uzgaja i prerađuje ljekovito bilje čija su vrijedna svojstva pretočena u brend Lavander. Ručno rađene sapune i aromaterapijske jastučiće u koje su svoje znanje i ljubav pretočili svi članovi obitelji Čorić i njihovi susjedi od sada možete pronaći u odabranim prodavaonicama dm-a i dm online shopu.

Nakon što je razorni potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju brojni mali poduzetnici i poljoprivrednici koji su godinama vrijedno gradili svoje poslovanje naišli su na nove prepreke i izazove. Obitelj Čorić, koja se bavi uzgojem i preradom ljekovitog bilja na vlastitoj farmi i u radionici u blizini obiteljske kuće, suočila se s ograničenim kanalima prodaje, a netom nakon potresa opljačkana je farma koja je temelj njihovog poslovanja.

U veljači 2021. godine prijavili su se na natječaj {ZAJEDNO} za Petrinju, Sisak i Glinu kojeg je dm raspisao kako bi pomogao obnovu i oporavak potresom pogođenih područja. Upravo temeljem natječaja dm je odlučio u svoju ponudu uvrstiti i proizvode OPG-a Čorić i tako podržati daljnji razvoj poslovanja ove obiteljske tvrtke, ali i oporavak proizvodnje i poduzetništva Sisačko-moslavačke županije.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Proizvodi OPG-a Čorić koji su se u početku mogli kupiti uglavnom na poljoprivrednim tržnicama i sajmovima prirodnih proizvoda, danas su dostupni i u odabranim prodavaonicama dm-a i u dm online shopu. Uvrštavanje proizvoda na police vodećeg drogerijskog lanca u Hrvatskoj čije prodavaonice dnevno posjeti gotovo 80.000 kupaca zasigurno će im pomoći u oporavku, ali i širenju poslovanja.

U dm-u i dm online shopu danas možete pronaći aromaterapijske očne jastučiće lavanda te menta i ružmarin koji djeluju kao tonici raspoloženja, antidepresivi, sedativi i detoksifikatori. U ponudi su i čisti prirodni carski sapuni poput sapuna Lavander Ilyrienne i Lavander Kleopatra koji su proizvedeni od najboljih lokalno uzgojenih ili dostupnih sastojaka. Sam proces proizvodnje dokaz je posvećenosti obitelji Čorić. Naime, svaki prirodni sapun miješa se, izlijeva, reže i pakira ručno, a sazrijeva najmanje tri tjedna kako bi se sva vrijedna ulja prirodno pretvorila u sapun.  

Na natječaj {ZAJEDNO} za Petrinju, Sisak i Glinu koji je dm pokrenuo povodom 25. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj pristigle su brojne prijave projekata, kampanja i inicijativa kojima je zajednička želja da se pomogne oporavku Sisačko-moslavačke županije. dm će s više d 4 milijuna kuna podržati realizaciju 32 projekta koji će u najvećoj mjeri pomoći obnovu i razvoj potresom pogođenih područja.

 

Photo: dm.hr