Life&style
Prodaje se Creel House iz serije Stranger Things

Prodaje se ukleta kuća iz hit serije 'Stranger Things', evo kako unutra izgleda u stvarnosti

  • Ukleta 'Creel kuća' iz popularne serije 'The Stranger Things' pojavila se na tržištu i prodaje se za 1,5 milijuna dolara u Georgiji
  • Kuća je stara 140 godina, a na tržištu se, baš čudno, pojavila neposredno prije Noći vještica
  • Sadrži sedam spavaćih soba i sedam kupaonica te uključuje mnoge prostorije iz četvrte sezone Netflixovog hita 'Stranger Things'

'Prepoznat ćeš puno toga iz četvrte sezone serije', napisao je trgovac nekretninama Jeb Arp iz tvrtke Toles, Temple & Wright.

Možda vas zanima U zimskim se mjesecima do ove kolibe može samo pješice, ali odmor u njoj vrijedan je svega! Rubrika Life&style Life&style

Doista, obožavatelji serije prepoznat će veličanstvenu formalnu blagovaonicu u kojoj se više ne prakticira telekineza tijekom obroka; susjedni salon, savršen za igranje društvene igre 'Dungeons and Dragons'; i dnevni boravak idealan za održavanje sastanaka Hellfire Cluba, tvrdi trgovac nekretninama.

 | Autor: Instagram Instagram

Kuća od 6000 četvornih metara izvorno je bila prodana za 350.000 dolara 2019. godine, a renovirao ju je 1992. pukovnik Hamilton Yancey i izvorno se zvala Claremont House. Sadašnji vlasnici, koji nisu imenovani, „vratili su joj izvornu raskoš koja će stvoriti nezaboravno iskustvo“. 

Ostali su izvorni detalji kuće, uključujući složene ručno izrađene ugradbene police za knjige, ormariće, velike i višeslojne letvice, stol po narudžbi i još puno toga. Također ima zidni sef.

 | Autor: Toles, Temple & Wright Toles, Temple & Wright

Prekrasno imanje ima vanjsko drveno predvorje, drvena vrata, prostrani trijem i toplo narančasto osvjetljenje, što daje domaći, ali opet neki „zastrašujući“ osjećaj.

Unutarnje predvorje ima tamne drvene podove i stubište sa staromodnim lusterom, starinskim zlatnim ogledalom i nekoliko crno-bijelih fotografija koje vise na zidu. Također sadrži mali kamin i mali radni stol ispod stubišta.

Dnevna soba izgleda kao da je sa viktorijanske slike, sa zidovima boje kadulje, kitnjastim tepisima i kolekcijom složenog namještaja.

Također ima zaobljenu sobu za klavir s drvenim podom s uzorkom i velikim zastorima koji prekrivaju visoke prozore te još jedan luster koji osvjetljava prostoriju. Ulaz je obložen drvenim i staklenim vitrinama i povezan je s blagovaonicom.

 | Autor: Toles, Temple & Wright Toles, Temple & Wright

Blagovaonica ima stol ovalnog oblika, dovoljno velik da uz njega sjedi osam osoba, a uključene su i stolice od zelenog baršuna koje odgovaraju zidovima, dok kolaž starih fotografija ukrašava zid.

Za razliku od tradicionalnog ugođaja većine doma, kućni šank u kuhinji ima gotovo moderan dojam s tropskom pozadinom koja oblaže staklene police. Zidovi su, za razliku od ostatka kuće, bijeli, stvarajući osjećaj prozračnosti i svjetlosti.

 | Autor: Toles, Temple & Wright Toles, Temple & Wright

Spavaće sobe imaju starinske okvire kreveta i tamne obloge, dok su kupaonice opremljene modernim staklenim tuševima.

'Creel House' također ima puno vanjskih prostora i veliku stražnju terasu, savršenu za zabavu i gledanje Stranger Thingsa. Iza glavnog posjeda nalazi se i kuća za goste koja ima tri spavaće sobe.

 | Autor: Toles, Temple & Wright Toles, Temple & Wright

Prije nego što je postala dom, kuća je bila prenoćište s doručkom i opremljena je protupožarnim stepenicama i sustavom sprinklera, prema propisima.

 | Autor: Toles, Temple & Wright Toles, Temple & Wright

Premda kuća nije opsjednuta duhovima kao u seriji, Arp se našalio kako novi vlasnici ne bi trebali biti previše iznenađeni ako pronađu neke zaostale demogorgone kako se šuljaju po imanju. „A ako stvari postanu previše čudne, pa čak i pođu po zlu, u blizini se nalazi pogrebno poduzeće“, našalio se.

 | Autor: Toles, Temple & Wright Toles, Temple & Wright

Možda vas zanima Ovo je jedna od najljepših kuća za odmor u Hrvatskoj, a pogled na nju i iz nje ostavlja bez daha Rubrika Life&style Life&style
Photo: Toles, Temple & Wright

Komentari 0