Life&style

Probali smo sladoledne rolice poznate splitske slastičarnice

Zbog poprilično jednolične ponude sladoleda u Splitu, ove su rolice u rekordnom roku osvojile srca cijelog grada - i naravno da smo ih prvom prilikom morali probati!

Čim smo dobile priliku probati, sada već poznate splitske ledene rolice, znali smo da nećemo ostati razočarane! Slastičarnica Bobić, otvorena je prošle godine u centru Splita, a iza neodoljivih sladolednih rolica stoje ruke vlasnika Ivana Bogdana Anđele Križan. Krenuli su sa sladolednim rolicama, nekoliko mjeseci kasnije u svoju ponudu uveli i takozvane bubble vafle, a ovog proljeća predstavili i sladoledne tacose!

Prvim posjetom Splitu, svratili smo u slastičarnicu Bobić i iz prve ruke provjerili zašto su tako fora. Kako su ledene rolice ustvari pravi doživljaj dok se pripremaju, morali smo snimiti njihov neobični postupak pripreme, za sada jedinstven u cijelome Splitu.

Izrađuju se na ledenoj ploči koja jako brzo zamrzava mliječnu bazu (iako možeš odabrati i jogurt!) u sladoled, a zatim se u nju dodaju sastojci te špatulama sjeckaju i miješaju dok se ne dobije željena smjesa. Zatim se smjesa razvuče na ploču u tankom sloju, nakon čega se izrađuju rolice. Od sastojaka nema što nema - od Nutelle i voća pa do svih vrsta čokoladica koje ti padnu na pamet. Osim već unaprijed ponuđenih opcija poput primjerice Ferrera ili Orea, možeš i sama kreirati svoj sladoled i odabrati sastojke te ga personalizirati sukladno svojim željama. 

 

Objavu dijeli Bobić (@bobic.bobic)

I, kakvi su naši dojmovi?

Ledene rolice točno su onakve kakve im i ime kaže - sladoled u rolici! Ova slatka bomba idealna je za sve sladokusce koji uživaju u sladoledu i žele ga probati u nešto drugačijoj formi. Rolice dolaze u čašici zbog čega su super praktične za uzeti u prolazu, a trebamo li ti uopće govoriti koliko je ova slastica Instagramski genijalna?! U svakom slučaju, mjesto koje se isplati posjetiti i sladoled čije kalorije nećeš požaliti!

 

Objavu dijeli Bobić (@bobic.bobic)

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0