Life&style

Probale smo shake i burger od konoplje - je li tako super kao što zvuči?

Novinarke miss7 nisu odoljele tome da ne isprobaju ove sasvim neobične verzije burgera i shakea. Proovjeri kako im se svidjelo

Kada kažemo konoplja, vjerujemo kako gotovo svakome kroz glavu prvo prostruji samo jedno - opojne droge! Dok gotovo cijela Europa razmišlja o legalizaciji marihuane, Hrvatska je od toga udaljena nekoliko svjetlosnih godina pa ne čudi da nas je pojava konoplje u zagrebačkoj gastro ponudi odmah privukla. I, naravno, morale smo odmah testirati sve što smo pronašle na meniju. 

I ne, nismo mislile da ćemo nakon konzumiranja biti high, ali ne možeš reći da ne zvuči cool. Burger i shake s ovim zanimljivim dodatkom pronašle u Green Pointu na Cvjetnom trgu, a riječ je o restoranu koji daje zdravu alternativu fast foodovima s naglaskom na vegetarijansku kuhinju. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Shake

Shake od kanabisa u njihovoj ponudi stvorio nam je nekoliko upitnika iznad glave i nikako si nismo mogle predočiti o čemu je riječ. Naime, "caka" je u tome da izabereš jedan od 12 različitih okusa voćnih shakeova i po želji dodaš protein od konoplje, što smo mi, sasvim logično, i učinile. U ponudi imaju mali i veliki shake. Cijena malog shakea iznosi 12 kuna (iznimka je jagoda - 15 kn), a velikoga 18 kuna (također s iznimkom okusa jagode koji košta 20 kuna). Želiš li dodati protein konoplje, morat ćeš izdvojiti još pet kuna. Svoj shake možeš zasladiti shake stevijom ili agavinim sirupom, ovisno o vlastitim preferencijama. Mi smo izabrale shake happy day od jabuke, ananasa i naranče. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kako nam se svidio? 

Ivona: "Je li dovoljno reći da je to bilo nešto najružnije što sam ikada popila? Doista sam bila uzbuđena zbog ovoga shakea, ali jednostavno je bio previše za moj želudac. Srećom pa sam se odlučila za mali jer ni njega nisam uspjela popiti. Ovo mi je definitivno bio prvi i zadnji put da sam ga probala! Ali ipak, kako kažu, sto ljudi, sto čudi! Nekome bi se možda jako svidio."

Bernarda: "Stvarno nemam problema s kušanjem hrane i miješanjem različitih okusa, ali ovo je čak i za mene bilo previše. Još uvijek ne znam definirati sam okus jer mi je bio zaista užasan. Bezukusno, prearomatizirano i sve u svemu ružnjikavo... Što se tiče same teksture shakea, tu nisam pronašla zamjerku."

Ipak, valja naglasiti kako je protein kanabisa izrazito zdrav. U Green Pointu koriste konoplja prah (55% proteina), protein u prahu jestive konoplje (100%), koji je bogat izvor esencijalnih aminokiselina, esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa, vlakana i bjelančevina. Također je i prirodni izvor kalcija, a bogat je i željezom. Sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D, E. Veoma je cijenjen kod rekreativaca, kao i kod profesionalnih sportaša. Pomaže u mršavljenju, ali i u izgradnji i oblikovanju mišića. 

Možda vas zanima Probala sam kavu s belgijskim pralinama - je li dobra kao što zvuči? Rubrika Life&style Life&style

Burger

Nismo mogle, a da ne probamo i burger od konoplje koji dolazi u klasičnoj verziji i kao cheeseburger. Mi smo izabrale klasičnu verziju koja podrazumijeva integralno hambi pecivo sa sjemenkama, burger od konoplje + umak i prilog po izboru. Zvuči dobro, zar ne? Burger je vegetarijanski, a radi se od povrća, zobenih pahiljica, brašna od konoplje i različitih začina. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Provjerili smo zbog čega se sve Insta-cure fotkaju u ovom zagrebačkom kafiću Rubrika Life&style Life&style

Kako nam se svidio?

Ivona: "Inače nisam fan burgera (da, i to je moguće!), ali nisam mogla odoljeti da ne isprobam ovu verziju - i pri prvom zalogaju požalila tu odluku. Kako definirati okus? Slano, gorko, začinjeno, biljno, prženo, čudno... Spoji sve to i dobit ćeš burger od konoplje. Ali, isto kao i za shake, daj mu priliku. Možda se tebi svidi."

Bernarda: "Da krenem od peciva koje je bilo tvrdo, podgrijano i neprimamljivo (što se vidi i na fotografiji) ili od burgera koji je svojim lošim okusom nadmašio i gore spomenuti shake? Samo ću reći da sam se još satima kasnije mučila s neugodnim okusom u ustima, čak i nakon pranja zubi. Ovo definitivno ne preporučujem nikome! Jedini plus je odličan domaći umak koji je bio svijetla točka lošeg burgera."

Kao i shake, i burger je veoma zdrav i nikako ti neće naštetiti. Osim možda okusu u ustima. Ipak, ako si otvorena za nove stvari i voliš probavati ono što do sada nisi, svakako bi trebala probati jer nemaš što izgubiti. U krajnjem slučaju, uživat ćeš u fora ambijentu Green Pointa. A i cijene su im ok! 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0