Life&style

Prisjetimo se najljepših pjesama Đorđa Balaševića, zapjevajmo zajedno i pustimo suzu...

  • Otišao je veliki Đorđe Balašević. Otišao je jedan od najomiljenijih glazbenika na ovim prostorima.
  • Otišao je Đole, ali ostale su njegove pjesme. One će živjeti generacijama
  • Prisjetimo se najvećih hitova uz koje smo voljeli, ljubili, pjevali i plakali

Rijetko koga nije šokirala vijest o smrti jednog od najpoznatijih i najomiljenijih kantautora i glazbenika s ovih prostora, Đorđa Balađevića. Čovjeka koji je bio omiljen kao malokoji drugi glazbenik u regiji, čije su stihove znali svi, a njegovi koncerti redovito pucali od emocija. Balašević je nekako i u Hrvatskoj imao status ikone, legende, velikog čovjeka i glazbenika. Čovjeka prije svega.

Nažalost, Đorđe Balašević je prije tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, imao je obostranu upalu pluća koju je uzrokovao koronavirus. Svi smo se nadali da će se oporaviti, ali nije.

 | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL

Sa suprugom Oliverom bio je u braku više od 40 godina, a upoznali su se krajem 70-ih. Napisao joj je i pjesmu - Provincijalka, a kasnije i posvetio svoje mnoge pjesme. Iza njega je ostalo troje djece - Aleksa, Jovana i Jelena. Prve glazbene uspjehe postigao je s grupom Žetva, s kojom je snimio singl "U razdjeljak te ljubim", a koji je prodan u 180 tisuća primjeraka. Nakon što je napustio Žetvu, osnovao je svoju grupu Rani mraz. Jedan od najvećih hitova Ranog mraza bila je pjesma "Računajte na nas".

Pjesmom "Panonski mornar" Balašević osvaja prvu nagradu na festivalu Split 1979. godine. Početkom 1982. objavljuje album Pub kojim započinje solo karijeru. Pjesme "Boža zvani Pub", "Pesma o jednom petlu" i "Lepa protina kći" ulaze u legendu, baš kao i mnoge druge Balaševićeve pjesme koje će izaći narednih godina.

Upravo zbog toga smo na jednom mjestu skupili njegove najljepše pjesme da možemo zajedno pjevati, prizivati brojna sjećanja na njegove pjesme i trenutke u kojima smo uživali u nezaboravnim hitovima...

Slovenska

Svirajte mi, jesen stiže dunjo moja

Priča o Vasi Ladačkom

Naposletku

Ne volim januar

Boža zvani Pub

Ne lomite mi bagrenje

Devojka sa čardaš nogama

Neki novi klinci

Lepa Protina kći

Provincijalka

Panonski mornar

Namćor

Blues mutne vode

D-mol

Računajte na nas 

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    jedan i jedini Đole.....sve ostalo je veliko ništa!!