Life&style

Pripremite svoju kožu za ljetne temperature i sunčeve zrake

Potrebno je konzumirati što više povrća i voća koji su bogati različitim vitaminima koji opskrbljuju i pospješuju različite tjelesne funkcije u organizmu, posebno ono bogato vitaminima A, C i E

Lipanj je iza ugla i krajnje je vrijeme da počenete pripremati svoju kožu na visoke temperature i sunčeve zrake!

PROCJENA ŠTETE
Sada je krajnji čas da obnovimo kožu za predstojeće ljetne dane kako bismo izbjegli prištiće, mrljice, pjege i bore. U razdoblju prije intenzivnih ljetnih, ali i proljetnih vrućina, potrebno je kožu pripremiti na štetne sunčeve UV zrake. Kao primarni cilj, kožu treba obnoviti od štetnih posljedica hladnijeg razdoblja jer koža pamti boravak u zatvorenom prostoru, suhi zrak i neodgovarajuću prehranu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

OPORAVAK KOŽE
Mnogi medicinski stručnjaci složili su se kako pravilna prehrana čini čuda ne samo za cjelokupni organizam, već i za našu kožu koja treba konstantnu brigu, pogotovo u obliku kvalitetne prehrane. Potrebno je konzumirati što više povrća i voća koji su bogati različitim vitaminima koji opskrbljuju i pospješuju različite tjelesne funkcije u organizmu, posebno ono bogato vitaminima A, C i E, jer oni daju toliko potrebnu elastičnost izmučenoj koži i pripremaju je za predstojeće ljetne dane. Osim prehrane, moramo voditi računa i o regeneraciji kože koja se postiže primjenom različitih pilinga pomoću kojih se uklanjaju mrtve stanice s površine kože i omogućuju drugim slojevima kože da ''dišu''. Kreme bogate vitaminima i mineralima samo su jedan od navedenih faktora kako bismo pružili svojoj koži prikladan tretman kao jamstvo zaštite od štetnog ultraljubičastog zračenja.

ZAŠTITA KOŽE
Kod utjecaja proljetnog sunca moramo biti oprezni kao i kod ljetnih sunčevih zračenja. Proljeće nagoviješta pojavu prvog jačeg ultraljubičastog zračenja, te može kod pojedinih osoba izazvati alergijske reakcije. Te reakcije su najčešće blažeg intenziteta, no dovoljan su pokazatelj kako koža treba biti konstantno zaštićena, što posebno vrijedi i za dječju kožu. S početkom dolaska prvih proljetnih sunčevih zraka kožu je potrebno mazati i štititi preparatima s faktorom koji pružaju foto-zaštitu. Ovisno o uvjetima izloženosti, primijenite zaštitne faktore visine od SPF 30 do 50+, a ako je riječ o dječjoj koži obavezni su faktori zaštite SPF 50+.

Photo: Getty Images

Komentari 0