Life&style
Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san 1/15 Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san Pripremite dom za ugodni zimski san

Pripremite dom za najugodniji zimski san

Proljeće je još daleko, a mnogima je baš studeni najdepresivniji mjesec u godini, zato osigurajte ugodnu atmosferu u domu

Hibernacija, zimski san, to nam treba. Spustile su se temperature, vrijeme se naoblačilo, narogušilo, zazimilo, počele su sezone prehlada, viroza, antibiotika, probiotika... Utopliti se u fini udoban krevet, pustiti si neku divnu opuštajuću glazbu, uzeti neku knjigu koju odavno želite pročitati. Natočite si nešto fino i toplo... i uživajte.
To je naša preporuka za sve ove tmurne, kišne dane koji nas očekuju. Mnogima je upravo studeni najdepresivniji mjesec u godini, prije svega zbog promjene sata i zimskog računanja vremena, sve kraćih i hladnijih dana te koračanja u zimu i hladne, vlažne mjesece.

Proljeće je još jako daleko, ali dobra vijest je da se bliže božićni blagdani, dekoracije, druženja, partyji i mnogo toga lijepog što nam donosi advent i Advent u Zagrebu, koji će ove godine biti posebno bogat i raznovrsan te mu se neizmjerno veselimo.

Zato treba čuvati snagu, opskrbiti se hrpetinom vitamina, voća, probiotika i napuniti snagu za nadolazeće razdoblje.

Za razliku od medvjeda, vjeverica, puhova koji polako odlaze na zimski san koji će potrajati tri-četiri, pa čak i pet mjeseci, neka vaša hibernacija potraje nekoliko tjedana. Što vam sve treba?

Prvo i osnovno, ugodna atmosfera u spavaćoj sobi. Ako spavate na dotrajalome madracu ili jastuku, krajnje je vrijeme da si nabavite novi. Koliko god vam se to činio nepotreban trošak, itekako je opravdan s obzirom na to da u krevetu provodimo čak trećinu života, a kvalitetan odmor nužan je preduvjet za vaše psihofizičko zdravlje i dobro raspoloženje.

 | Autor: arhiva arhiva Krevet, Ikea, 6649 kn

Cijena i fizičke karakteristike jastuka i madraca neka vas ne opterećuju, nego uistinu napravite blind test i šansu dajte svim madracima u trgovini. Možda ćete se uistinu iznenaditi te će vašem tijelu i fizionomiji najudobniji biti onaj najjeftiniji. Ako niste te sreće, nego ispadne da vam je najudobniji najskuplji, rješenje su uvijek kartice jer se na ovako nešto važno uistinu ne isplati štedjeti par sto kuna jer je madrac nešto što ćete svakodnevno koristiti idućih deset godina. “Low cost” rješenje je nabava nadmadraca koji mogu malo popraviti stvar, a kozmetičko rješenje koje ne treba zanemariti je “makeover” sobe.  

 | Autor: arhiva arhiva Posteljina, hm.com, 190 kn  

Otkud početi? Možda s najevidentnijim. S krevetom. Pri njegovu odabiru osim o estetici valja razmisliti o nekoliko funkcionalnih sitnica koje će vam poslije pomoći da vaša soba izgleda urednije i udobnije. Ako imate problem s premalo mjesta u spavaćoj sobi, svakako razmislite o kupnji kreveta s ladicama ispod podnice i madraca ili s prostorom kraj uzglavlja za pohranjivanje stvari. Na tržištu ima mnoštvo lijepih i funkcionalnih kreveta te pametnih rješenja kako u spavaćoj sobi dobiti još malo prostora za organizaciju i pohranu stvari, a cijene okvira kreveta iznose već od 1000 kuna naviše.

 | Autor: arhiva arhiva Okvir kreveta, Ikea, 1200 kn

Drugi korak je posteljina. Preferirajte prirodne materijale jer ćete se u njima puno manje znojiti i koža će vam disati, tako da prije kupnje plahti, jastučnica, navlaka s nekim funky uzorkom svakako provjerite sastav. Stare teške deke odavno su otišle u povijest, a zamijenili su ih lagani prozračni i topli popluni te lagane dekice od poliestera i raznih drugih umjetnih materijala koje su izuzetno lagane i mekane.

 | Autor: arhiva arhiva Posteljina, hm.com, 305 kn

Te deke od tih laganih materijala odlične su za pokrivanje dok gledate film, čitate knjigu, ali opet, prirodno je prirodno i, dok spavate, vodite računa o svojoj koži. Nakon onog osnovnog i nužnog selimo se u sferu želja. Okviri za slike, plakati, figurice, vaze, posude, čaše... sve će to oplemeniti vašu sobu i stvoriti pravi zimski ugođaj kao i dobra lampa, tepih, vješalica...

 | Autor: arhiva arhiva Lampa, Emmezeta, 499 kn

Ukratko, proučite što smo vam sve pripremili za vaš ugodan i lijep zimski brlog.

Photo: arhiva

Komentari 0