Ja sam, zdušno priznajem, jedna od onih kojima ni palačinke ne uspiju iz prvog pokušaja. Ipak, kraj godine obilježit će moja želja da ipak pokažem minimalne napretke pa sam odlučila pripremiti palačinke po receptu Jamieja Olivera
Ne volim provoditi sate i sate u kuhinji, ali volim pratiti recepte Jamieja Olivera. Svi oni, više-manje, imaju zajednički nazivnik - jednostavni su, brzi i nisu pretjerano skupi. Osim toga, od tog čovjeka već sam naučila toliko toga da bi mu članovi moje obitelji trebali dići spomenik. Jutros sam odlučila pripremiti palačinke po njegovu receptu. Inspiraciju sam pronašla na Kulinarskoj radionici s potpisom Jamieja Olivera u sklopu koje je Konzum predstavio svoj novi program vjernosti. U programu vjernosti, kupci ovaj put imaju priliku opremiti kuhinju vrhunskim proizvodima koji nose potpis Jamieja Olivera. Uz krem juhu od gljiva te preženu govedine s rižom, na radionici su se pripremile i jednostavne palačinke. Na slikama sam su izgledale toliko fino da sam odlučila uljepšati sebi ponedjeljak. Za ove jednostavne palačinke potrebno je jako malo sastojaka: 3 jaja, 125 g brašna, 250 ml mlijeka, prstohvat soli i malo maslaca. Ovisno o tome preferiraš li slatke ili slane, možeš dodati i pokoju žlicicu šećera. Ja sam taj korak ovaj put preskočila, ali kasnije sam palačinke oplemenila domaćim pekmezom od marelice. Osim toga, moram napomenuti, s obzirom na to da sam palačinke radila samo za dvije osobe, smanjila sam dozu za jednu trećinu. Jaja, brašno i mlijeko izmiješala sam pjenjačom te dodala malo soli, a domaći maslac otopila sam na tavi koju sam odabrala za pečenje palačinki. I to je sve. S obzirom da se proces pečenja palačinka kod mene uvijek zakomplicira točno u trenutcima okretanja palačinke na drugu stranu, odlučila sam uzeti malenu tavu u kojoj mi se palačinka ''neće zaplesti''. Ne zamjeri mi, ali bolje spriječiti nego liječiti. Sigurno te zanima kakve su palačinke? Pa mekane kao san, tope se u ustima. Moje definitivno najbolje palačinke u životu! E, pa, mislim da imam recept kojeg ću se držati jer je brz, jeftin, lagan za izvođenje i savršenog okusa! Mljac!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.