Life&style 29. kolovoza 2016.

Pripazite ako vam se poklope tjelovježba i beauty tretman

Guliver Image/Getty Images.

Većina žena svaki mjesec redovito dogovara tretmane kod svoje kozmetičarke, frizerke i ostalih koji nam život čine ljepšim.

No, što napraviti ako se ti termini poklope s treningom? Treba li ga odgoditi ili nastaviti po starom?

Depilacija voskom

Odlična stvar kod depilacije je to što traje čak nekoliko tjedana, a vaša koža ostaje glatka. Nezgodno je to što ona ipak može iziritirati kožu. Iz tog razloga, kako biste izbjegli iritacije prouzrokovane znojem i odjećom za vježbanje, savjetuje se da se trening izbjegava 24 do 48 sati nakon tretmana.

Lasersko uklanjanje dlačica

Nakon ovog tretmana koža je sklona infekcijama, pa zato treba pričekati barem 24 sata prije nego što krenete s vježbanjem.

Kozmetički tretmani lica

Ovisno o zahtjevnosti tretmana, vježbanje trebate izbjegavati 24 do 48 sati. Piling i tretmani prištića definitivno zahtijevaju dužu pauzu. Razlog tome je sličan već navedenim – znoj i prašina mogu izazvati negativne posljedice kod tretirane kože.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Feniranje

Ako ne možete pomaknuti termin kod frizera, a ujedno ne želite propustiti trening, preporučujemo vam da se držite samo lakih vježbi kako vam se frizura ne bi totalno upropastila.

Pedikura

Razlog zbog kojeg bi između pedikure i treninga trebalo pričekati minimum sat vremena je to što trebate dati šansu laku da se potpuno osuši.

Komentari 0