Life&style

Prije, za vrijeme i nakon godišnjeg - evo kako treba izgledati njega vaše kose

dm savjetuje

Puno se pitanja o kosi i njenoj njezi ženama trenutačno vrti po glavi – trebam li bojati kosu prije ili nakon mora, što sa šišanjem, kako je najbolje zaštititi od soli i klora i zbog čega mi na kraju godišnjeg kosa uvijek izgleda poput slame?

Istražili smo što sve trebate napraviti za zdravu, sjajnu i prekrasnu kosu prije godišnjeg odmora, neovisno u tome idete li na more ili ostajete u gradu, za vrijeme godišnjeg i nakon što se vratite u radnu rutinu. Sve potrebne proizvode možete pronaći u svojoj prodavaonici dm-a ili na dm online shopu, a ako kupite 2 ili više proizvoda za njegu kose iz iste linije brendova Pantene, Elseve, Aussie i Gliss ostvarujete 30x više bodova na kartici dm active beauty.

Koliko je to dobra ponuda najbolje pokazuju brojke – primjerice, za ljeto vam treba novi regenerator i odlučili ste kupiti Pantene Superfood za 23,90 kuna i dodati mu Pantene Keratin ulje za kosu koje košta 53,90 kuna. Bez promotivne akcije bi ostvarili pravo na 8 bodova, a do kraja srpnja na čak 240 bodova! Tih 240 bodova se pretvara u smanjenje računa za čak 24 kune što znači da idući put regenerator možete dobiti besplatno, i zato je ovo prilika koju se stvarno isplati iskoristiti.

Sada kada znamo gdje ćemo se opskrbiti proizvodima koje će naša kosa obožavati, vratimo se na savjetnik za njegu kose tijekom ljeta:

1. PRIJE GODIŠNJEG: Ako bojite kosu, napravite to dva tjedna prije odmora kako je ne biste previše šokirali suncem, vjetrom i soli dok je još uvijek osjetljiva zbog boje. Obavezno ošišajte vrhove jer ako su već lagano 'pri kraju', sunce im neće olakšati. Koristite više regeneratora kako bi vaša kosa bila što jača i što više nahranjena, naša preporuka su Gliss Oil Nutritive i Elseve Full Resist. Svakako pazite da regenerator dobro isperete i ne nanosite ga na vlasište.

2. ZA VRIJEME GODIŠNJEG: Što češće nosite šešir, a iako vam se svakodnevno pranje može činiti primamljivim, tijekom ljeta zapravo kosu trebamo prati rjeđe kako je ne bismo još više isušili. U ovoj fazi najbitnija je pravilna njega, uz kvalitetan šampon, regenerator i masku svojoj rutini svakako dodajte bogato ulje. Mi biramo Pantene Arganovo ulje ili Aussie Save My Length koje vam kupuje vrijeme prije odlaska frizeru.

3. NAKON GODIŠNJEG: Njega, njega, njega. Nakon što ste odradili posjet frizeru, počastite svoju kosu dubinskim maskama. Aussie Supercharged Repair maska obogaćena je australskom superhranom koju će vaša kosa obožavati, Gliss Ultimate Repair maska dubinski obnavlja kosu. Već nakon dva tjedna njege bogatim i kvalitetnim proizvodima vaša će se kosa vratiti u bujno, sjajno i zdravo izdanje!

Photo: dm.hr