Life&style

Prije točno 20 godina emitirana je prva epizoda Zabranjene ljubavi: što danas radi legendarna glumačka postava?

  • Vjerovala ti nama ili ne, puna su dva desetljeća proletjela otkako je na današnji dan 2004. godine emitirana prva epizoda popularne domaće serije 'Zabranjena ljubav'
  • Iako su snimljene 'samo' četiri sezone, u njih se uguralo čak 805 epizoda zahvaljujući kojima je 'Zabranjena ljubav' stekla titulu naše najdugovječnije serije
  • Neki od glumaca koje i danas pamtimo po ulogama kojima su se proslavili, odlučili su nastaviti život daleko od showbusinessa i svjetla reflektora, no velika se većina i danas bavi javnim poslovima

Ako te još uvijek nitko i ništa danas nije podsjetilo na to koliko si stara, mi smo tu da to učinimo. Vjerovala ti nama ili ne, puna su dva desetljeća proletjela otkako je na današnji dan 2004. godine emitirana prva epizoda popularne domaće serije 'Zabranjena ljubav'. Iako su snimljene 'samo' četiri sezone, u njih se uguralo čak 805 epizoda zahvaljujući kojima je 'Zabranjena ljubav' stekla titulu naše najdugovječnije serije. 

Seriju koju, između ostaloga, pamtimo i po uvodnoj pjesmi 'Srce nije kamen' tragično preminulog Toše Proeskog, zahvaljujući RTL-ovim reprizama imali smo prilike gledati nekoliko puta, a ne sumnjamo da nismo jedini koji se još uvijek zorno sjećaju svih, u ono vrijeme, kontroverznih zapleta i pitanja koja su se ticala incesta, homoseksualnih ljubavi, silovanja i dramatičnih prevara. 

Već u prvim nas je minutama serije dočekala drama - Viktorija Novak i Josip Lončar postali su roditelji blizanaca, no ubrzo nakon njihovog rođenja, njihova se veza raspada. Josip odlazi živjeti sa sinom Danijelom kod Nade, vlasnice kafića 'Nana', nedaleko od kuće Novakovih, a Viktorija ostaje živjeti s kćeri Petrom. Josip, Nada i Danijel žive zajedno sve dok se Josip ne ozlijedi na gradilištu, nakon čega mu pomaže i o njemu brine sestra, Biserka Fijan. Njihov odnos se sve više produbljuje te se na kraju vjenčaju, a Biserka prihvaća Danijela kao vlastitog sina. Njihova obitelj postaje veća dolaskom kćeri Ive, a dvije godine kasnije i sina Matije. Za to vrijeme  Stjepan Novak, zaljubljen u Viktoriju, ulazi u njezin život i prihvaća malenu Petru kao svoju kćer. Njih dvoje se vjenčaju te s vremenom izgrade bogat i uspješan život. 

23 godine kasnije, Petra Novak se vraća iz Londona gdje je studirala umjetnost, baš kao što se u Zagreb vraća i Danijel koji je u Italiji tragao za boljom budućnošću. Njih se dvoje susreću na željezničkoj stanici i na prvi pogled zaljubljuju, no ono što ne znaju je da je njihova veza zabranjena jer su oni zapravo brat i sestra, a što dovodi do mračne i složene dinamike incestuozne ljubavi.

Petra Kurtela, Mirna Medaković, Mirna Maras, Zoran Pribičević, Anita Berisha, Mario Valentić, Filip Riđički, Mario Mlinarić, Ivan Martinec, Marin Knežević, Andrej Dojkić, Jelena Perčin i Dejan Marcikić samo su neki od glumaca koje i danas pamtimo po ulogama kojima su se proslavili, a dok su neki odlučili nastaviti život daleko od showbusinessa i svjetla reflektora, velika se većina i danas bavi javnim poslovima.

Zoran Pribičević kojeg smo gledali u ulozi Danijela Lončara jedan je od onih koji se nastavio baviti glumom. Nakon 'Zabranjene ljubavi' gledali smo ga u serijama 'Larin izbor', 'Mamutica' i 'Bitange i princeze', a posljednjih godina sve češće glumi i u stranim serijama.

Anita Berisha poznata po ulozi Petre Lončar nije nastavila graditi glumačku karijeru, već je nakon nekolicine voditeljskih angažmana odlučila raditi kao ekonomistica.

Marija Valentića pamtimo po ulozi Borne Novaka, a danas poznati licencirani trener i influencer naveliko je prisutan pod povećalom javnosti pa je tako čest gost raznih showova, a još uvijek se zna pojaviti u glumačkim ulogama.

Antonija Šola, poznata i kao Tina Bauer, danas se bavi glazbenom karijerom, što kao pjevačica, što kao vrlo uspješna autorica pjesama koja je, između ostalih, napisala i pjesmu 'Srce nije kamen'. 

Filip Riđički kojeg smo gledali u ulozi Matije, Danijelovog mlađeg brata, nakon 'Zabranjene ljubavi' je briljirao kao Voljen Kipčić zvani  Kipo u 'Crno-bijelom svijetu', a danas radi kao radijski voditelj na Top radiju, glumi u kazalištu, posuđuje glas animiranim junacima, te je uz to pjevač u dva benda - vlastitom Lika Kolorado, te bendu Sacher Srđana Sachera.

Marija Kobić koje se sjećamo kao Ive Lončar umjesto glumačke je karijere odabrala putovanja diljem svijeta, a radi kao instruktorica joge. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mare Kobic (@marekobic)

Mario Mlinarić kojeg smo gledali u ulozi Jakova Barišića diplomirao je kineziologiju i postao poznati promotor sporta i zdravog načina života pa ga danas osim po ulozi u 'Zabranjenoj ljubavi' znamo i kao prvog trenera u RTL-ovom reality showu 'Život na vagi', višegodišnjeg trenera Cro-Copapobjednika 'Farme' i 'Fear Factora' te nositelja Guinnessova rekorda, a javnosti je poznat kao  omiljeni hrvatski trener i hrvatski kralj fitnessa. 

Petra Kurtela koje se sjećamo kao Lane Kos završila je studij na Umjetničkoj akademiji i okrenula se kazalištu, iako povremeno još uvijek zna glumiti u serijama i filmovima, najčešće strane produkcije.

 

Photo: RTL
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Prva sapunica