Life&style

Prijateljice i mlade poduzetnice pokrenule su ljetni kamp koji dokazuje da i matematika može biti zabavna

  • Za nas starije možda nema nade, ali malim školarcima bi od velike pomoći u otkrivanju ljubavi prema matematici mogao biti Magic Math Kamp
  • Prvi matematički kamp u Hrvatskoj za predškolce i niže razrede osnovnih škola održat će se od 2. do 11. srpnja 2021. u Šibeniku
  • Detalje o kampu, kao i djelovanju međunarodne škole za intelektualni razvoj djece Malac Genijalac, otkriva nam Antica Filipović-Grčić, jedna od osnivačica

Na spomen matematike brojnim, kako sadašnjim tako i bivšim, školarcima padne mrak na oči. No, mora li matematika biti bauk? Ovoj tezi oštro su se suprotstavile Sarah Vuković i Antica Filipović-Grčić, prijateljice iz školskih kupa koje su zajedno pokrenule kamp koji dokazuje kako je i matematika zabavna.

Math Magic Kamp, prvi matematički kamp u Hrvatskoj za predškolce i niže razrede osnovnih škola održat će se od 2. do 11. srpnja 2021. u Šibeniku u dječjem hotelu Andrija s četiri zvjezdice u sklopu Amadria Parka.

Prostor održavanja Math Magic Kampa | Autor: Press materijali Press materijali Prostor održavanja Math Magic Kampa

Što polaznike očekuje u Math Magic Kampu?

U deset dana provedenih na ovoj predivnoj lokaciji, polaznici kampa u uzrastu od šest do 10 godina će učiti kroz igru, dodatno razvijati svoje kognitivne sposobnosti te se pripremiti za nadolazeću školsku godinu kako bi što lakše svladali novo gradivo. S polaznicima će raditi stručni tim učiteljica i školskih psihologa te turistički vodič za djecu.

Djeca će u kampu svaki dan u jutarnjim satima imati školu matematike u trajanju od četiri školska vezana sata, uz pauze za odmor između svakog sata po 10 minuta. Usto će imati i dva školska sata abakusa svaki dan u popodnevnim satima. Učenje se odvija VAK-metodom koja podrazumijeva učenje na kreativan i zabavan način te svladavanje najvažnijeg matematičkog gradiva putem praktične primjene, različitih pokusa, igara i mozgalica.

Prostor održavanja Math Magic Kampa | Autor: PR/Imperial PR/Imperial Prostor održavanja Math Magic Kampa

Osim za učenje, ostavljeno je i dovoljno mjesta za zabavu. Tako je u popodnevnim i večernjim satima svakoga dana za djecu  organizirana nova aktivnost i sudjelovanje u raznim tematskim zabavama prilagođenim njihovom uzrastu. Uživanje u prekrasnim plažama, hotelskim bazenima, prirodi, aqua parku i mini golfu samo su neke od slobodnih aktivnosti. Također, organizirana su i dva izleta – panoramski izlet brodom te svečana večera i dodjela diploma u Etno selu resorta.

Prijave traju do 20. lipnja, odnosno do popunjenja mjesta. Prema riječima organizatorica, mjesta u pojedinim grupama još uvijek ima, a sve zainteresirani dodatne informacije mogu pronaći na službenim stranicama Math Magic Kampa. No, vratimo se nakratko na početak ove priče. Za Anticu i Sarah povezivanje matematike i zabave nije novina, one to vrlo uspješno čine i u međunarodnoj školi za intelektualni razvoj djece Malac Genijalac.

 | Autor: Marija Laća za Journal Marija Laća za Journal Sarah Vuković i Antica Filipović-Grčić

Prvi podvig: škola za intelektualni razvoj djece

Profesorica matematike, Master trenerica mentalne matematike i Master učiteljica mentalne aritmetike Sarah Vuković školu je prvotno otvorila u rodnom Šibeniku, a potom je uslijedilo i otvaranje zagrebačke podružnice. Tada joj se u radu pridružila sveučilišna specijalizantica ekonomije s titulom Master učiteljice mentalne aritmetike Antica Filipović-Grčić, koja je o njihovim poslovnim početcima u razgovoru za miss7 kazala sljedeće:

"Spojile smo primarno njezina matematička znanja i moju ljubav prema psihologiji te stečena ekonomska znanja. Shodno tome, spajanjem naših znanja, nastala je i ideja o matematičkom kampu." Naša sugovornica nam je otkrila kako je uz organizaciju ljetnog kampa u planu otvaranje i novih podružnica škole Malac Genijalac.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Antica Filipović-Grčić

Od školskih klupa do zajedničke škole

Njihov zajednički poslovni pothvat u kratkom je roku postigao zapažen uspjeh, a zanimljivo je da su o njemu sanjale još kao srednjoškolke. Doduše, tada nisu znale da će upravo mentalna aritmetika biti njihov životni poziv, ali su maštale zajedničkom poslovnom pothvatu.

"Ležale smo na plaži na mojoj vikendici i dogovorile se da ćemo jednom imati zajedničku firmu. Tada nismo znale točno čime se želimo baviti, ali smo znale da želimo imati nešto svoje i nešto što ima širi doprinos", kazala je Antica, napomenuvši kako nije lako samostalno ploviti poduzetničkim vodama, ali kako se svaki trud isplati.

 | Autor: Marija Laća za Journal Marija Laća za Journal Antica Filipović-Grčić i Sarah Vuković

Tajna uspjeha: rezultati i uloženi trud

Tajna njihovog uspjeha ne krije se samo u trudu osnivačica, već i rezultatima polaznika. "Naša franšiza nudi najbolje moguće programe na tržištu, a rezultati su takvi da nas već preporučuju iz redovnih škola i udruga za neurofeedback. To je jedan segment koji je jako značajan, a drugi je naša upornost, naše zalaganje, kreativnost, nove ideje i tim stručnjaka koji smo okupili oko sebe", istaknula je Antica.

Za kraj, zanimalo nas je može li se doista zaljubiti u matematiku? "Definitivno može! Pogotovo kada se napravi takav program da se matematika uči kroz praktične primjere, igre, mozgalice i praksu", poručila je naša sugovornica.

 

Photo: Marija Laća za Journal

Komentari 0